spot_img

Alpine F1: Χωρίς Abiteboul στο τιμόνι της ομάδας

Ο Cyril Abiteboul αποτελεί παρελθόν από την ομάδα που γνωρίζαμε πρότινος ως Renault F1 και από το 2021, Alpine F1 Team.

Η αναδιοργάνωση του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας μπαίνει στη τελική ευθεία ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Η ομάδα θα αγωνίζεται με το όνομα της Alpine F1, όπως έγινε γνωστό μέσα στο 2020. Αυτό σημαίνει πως η επιστροφή του Fernando Alonso στο σπορ δεν θα είναι με τα κίτρινα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 11 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν τον Abiteboul πλέον εκτός ομάδας για το 2021. Ο Γάλλος ανέλαβε τη μετάβαση της ομάδας στο Project Alpine, το οποίο φέρνει το μικρό brand της Renault στην Formula 1. Αποτέλεσε επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος, ερχόμενος από τα απομεινάρια της Caterham.

Στην εκπομπή του Automotonews.gr, “Slipstream”, σας είχαμε ενημερώσει από το περασμένο καλοκαίρι πως ο Abiteboul αναμένεται να αντικατασταθεί για το 2021. Πλέον, αποτελεί παρελθόν από το Groupe Renault.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή “Slipstream” του 2021 με καλεσμένους τις ΦορμουΛέρες.

Παράλληλα, το όλο διοικητικό σχήμα στην ομάδα αλλάζει από τη νέα σεζόν. O Laurent Rossi θα αναλάβει καθήκοντα CEO της ομάδας της F1, στο τμήμα παραγωγής αυτοκινήτων και σε άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες. Να θυμίσουμε πως η Alpine θα συμμετάσχει στο WEC στην κατηγορία LMP1, το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Automotonews.gr, η Alpine σχεδιάζει να εξελίξει ένα πρωτότυπο Le Mans Hypercar, ή ένα LMDh για τα επόμενα χρόνια. Στόχος η νίκη στις 24H του Le Mans το 2023.

Παράλληλα, τα τελευταία 24ωρα υπάρχουν αναφορές πως ο τέως επικεφαλής της Suzuki στο MotoGP, Davide Brivio, θα αναλάβει ρόλο στην Alpine F1. Ο Marcin Budkowski αναμένεται να αναβαθμιστεί μέσα στην ομάδα. Ένας εκ των δύο θα γίνει ο νέος επικεφαλής και τρίτος ιεραρχικά, ενώ ο δεύτερος θα γίνει ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας. Αυτό μένει να ξεκαθαριστεί τις επόμενες εβδομάδες. Το 2020, ο Budkowski αντικατέστησε τον Jerome Stoll ως επικεφαλής της μητρικής ομάδας της Renault F1. Τέλος, καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή θα αναλάβει ο Pat Fry.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

O Abiteboul ολοκληρώνει ένα ταξίδι 20 ετών στην Renault. Από το 2007 είχε σημαντικούς ρόλους στα αγωνιστικά δρώμενα της εταιρείας. Το 2012 έγινε ο CEO της Caterham, ενώ δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε το project επιστροφής της Renault στην F1.

Το 2021 αναμένεται μια πολύ συναρπαστική χρονιά για την Alpine F1. Εκτός από τον ενθουσιασμό μιας νέας ομάδας, φέρνει μαζί της και έναν 3-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο όνομα του Fernando Alonso και έναν πολύ γρήγορο νεαρό οδηγό, τον Esteban Ocon.

Μην χάσετε την Τρίτη 12/1 την εκπομπή “Slipstream” με τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles