spot_img

Alpine: «Ο Piastri έπρεπε να έχει περισσότερη αξιοπρέπεια»

Ο επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer, άσκησε κριτική στον αναπληρωματικό οδηγό της ομάδας, Oscar Piastri, για την έλλειψη «αξιοπρέπειας» σχετικά με τη συμφωνία του με τη γαλλική ομάδα.

Το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού στη Formula 1 αφορούσε την Alpine και τον Oscar Piastri. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Fernando Alonso για την Aston Martin το 2023, η ομάδα με έδρα το Enstone, κοινοποίησε την αντικατάστασή του με τον νεαρό Αυστραλό οδηγό. Ωστόσο, ο ίδιος το διέψευσε άμεσα και το μέλλον του στη Formula 1 αυτή τη στιγμή είναι «στον αέρα».

Ο επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer, τοποθετήθηκε για τον Oscar Piastri σε δηλώσεις του στο Sky Sports F1.

«Είναι ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός οδηγός, δεν έχει οδηγήσει στη Formula 1 ακόμα. Η ευχή μου για τον Oscar είναι να είχε λίγη περισσότερη αξιοπρέπεια. Υπέγραψε ένα χαρτί, επίσης, τον περασμένο Νοέμβριο και κάναμε τα πάντα από την πλευρά μας για να τον προετοιμάσουμε για τη Formula 1. Το δικό του κομμάτι είχε να κάνει είτε με το να οδηγήσει για εμάς είτε να αποδεχθεί μία θέση στην οποία θα τον τοποθετούσαμε εμείς για τα επόμενα τρία χρόνια. Απλά εύχομαι ο Oscar να θυμόταν τι υπέγραψε το Νοέμβρη και τι έκανε αντίστοιχα τώρα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο Szafnauer έκανε γνωστή την επόμενη κίνηση της Alpine για το εν λόγω ζήτημα.

«Το σωστό για εμάς ήταν να πάμε στην Επιτροπή Αναγνώρισης Συμβολαίων τη Δευτέρα, να δούμε πώς αυτό θα εξελιχθεί, έπειτα να κοιτάξουμε κάποιες διαπραγματεύσεις, για να είμαστε ειλικρινείς».

Τέλος, ο επικεφαλής της Alpine έκανε ένα σύντομο σχόλιο για τον Daniel Ricciardo.

«Η ομάδα μιλάει με πολύ καλά λόγια για τον Daniel και το πέρασμά του από εδώ. Δεν είχαμε κάποια στρατηγική συζήτηση, όμως ρώτησα τους μηχανικούς. Όλοι τους πραγματικά εκφράστηκαν ιδιαίτερα θετικά για την ικανότητά του ως οδηγό και το κίνητρο που μεταφέρει στην ομάδα».

Ο Oscar Piastri φημολογείται πως έχει συμφωνήσει με τη McLaren για το 2023, ωστόσο προέχουν άλλες διαδικασίες για να ξεκαθαρίσει το μέλλον του στη Formula 1. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles