spot_img

Η Ducati ανακοίνωσε τον Bastianini για το 2023

Οι μετεγγαφές στο MotoGP συνεχίζονται ενόψει του 2023, με την Ducati Corse να ανακοινώνει τον Enea Bastianini για την επόμενη σεζόν.

Το MotoGP βρίσκεται εδώ και καιρό σε μία άτυπη μεταγραφική περίοδο, καθώς ήδη έχουν ανακοινωθεί τα σχέδια αρκετών ομάδων και αναβατών. Σειρά την Παρασκευή το απόγευμα είχε η Ducati και, πιο συγκεκριμένα, η εργοστασιακή της ομάδα. Το ιταλικό εργοστάσιο είχε ήδη επιβεβαιώσει πως δε θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Jack Miller, ο οποίος συμφώνησε με την ΚΤΜ. Συνεπώς, η Ducati εδώ και καιρό αναζητούσε τον αναβάτη που θα πλαισιώσει από το 2023 το Francesco Bagnaia και κοιτούσε στο «εσωτερικό» της.

Οι βασικοί υποψήφιοι ήταν οι Enea Bastianini και Jorge Martin, οι οποίοι αγωνίζονται από το 2021 σε διαφορετικές δορυφορικές ομάδες της Ducati. Η μεταξύ τους διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Bastianini οδηγεί και τις δύο χρονιές παλαιότερη έκδοση της ιταλικής μοτοσυκλέτας. Την πρώτη τους σεζόν ο Martin μέτρησε 4 pole position, 4 podiums, ενώ πήρε και την παρθενική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία στο GP Στυρίας. Ο Bastianini, αντίθετα, είχε μόλις δύο podium.

Το 2022 οι ρόλοι κατά κάποιον τρόπο αντιστράφηκαν, με το Jorge Martin να μετρά δύο pole positions και άλλα τόσα podium. Από την άλλη πλευρά, ο Bastianini έχει πετύχει 3 νίκες στα GP Κατάρ, Αμερικής και Γαλλίας. Οι επιδόσεις του Ιταλού αναβάτη οδήγησαν τη Ducati στο να επιλέξει τον ίδιο για τη θέση της εργοστασιακή ομάδας το 2023, υπογράφοντας μαζί του διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Bastianini δεν έκρυψε τη χαρά του για το επόμενο βήμα στην καριέρα του στο MotoGP.

«Είμαι χαρούμενος που θα φοράω τα χρώματα της επίσημης ομάδας της Ducati από την επόμενη χρονιά. Ήταν το όνειρό μου και τώρα έγινε πραγματικότητα. Σε αυτά τα δύο χρόνια στο MotoGP έμαθα πολλά και εξελίχθηκα σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω πως μόνο να βελτιωθώ μπορώ με τους μηχανικούς και τα άτομα της Ducati Lenovo Team! Θέλω να ευχαριστήσω τους Claudio, Gigi, Paolo και Davide που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν αυτή την εκπληκτική ευκαιρία. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τη Nadia και ολόκληρη την ομάδα της Gresini για την καταπληκτική υποστήριξη που έχω λάβει από αυτούς στη διάρκεια αυτής της πανέμορφης χρονιάς. Θα προσπαθήσω να ολοκληρώσω το 2022 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πριν ξεκινήσω τη νέα μου περιπέτεια ως αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας με απόλυτη αφοσίωση και το κατάλληλο ομαδικό πνεύμα».

Το grid του MotoGP για το 2023 πλησιάζει στην τελική του μορφή με τις αλλαγές των αναβατών να είναι αρκετές και το ενδιαφέρον για την επόμενη χρονιά να αυξάνεται.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles