spot_img

Αμφίβολη η επιστροφή του Vettel στη Σαουδική Αραβία

Η Aston Martin εξακολουθεί να μην είναι σίγουρη για το αν θα είναι σε θέση ο Sebastian Vettel να αγωνιστεί στη Σαουδική Αραβία, καθώς ενδέχεται να είναι ακόμα θετικά τα τεστ του στον Covid-19.

Ο Sebastian Vettel στα μέσα της περασμένης εβδομάδας είχε θετικό τεστ για Covid-19, κάτι που σήμαινε πως δεν μπορούσε να ταξιδέψει και ν’ αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το GP Μπαχρέιν. Την προηγούμενη Πέμπτη, η Aston Martin ανακοίνωσε την αντικατάσταση του 4 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή με το δοκιμαστή οδηγό της, Nico Hulkenberg. Ο Sebastian Vettel είναι ο δεύτερος οδηγός που νοσεί από Covid-19 στην έναρξη της σεζόν, μετά τον Daniel Ricciardo, ο οποίος πρόλαβε οριακά τον αγώνα στην πίστα Sakhir.

Μετά το πέρας του GP Μπαχρέιν, ο επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack, μίλησε για την κατάσταση του οδηγού της ομάδας του. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως παρόλο που βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Vettel, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα επιστρέψει εγκαίρως για ν’ αγωνιστεί στο GP Σαουδικής Αραβίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο:

Συμμετείχε στην ενημέρωση των οδηγών (debrief), ακουγόταν λιγότερο καταβεβλημένος, συγκριτικά με το πώς ακουγόταν λίγες ημέρες νωρίτερα. Θα δούμε πώς θα νιώθει τις επόμενες ημέρες, ελπίζουμε πως θα είναι πίσω νωρίτερα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Ο Krack τόνισε την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων τόσο, στη Σαουδική Αραβία, όσο και αυτά που υπάρχουν στο εσωτερικό της Aston Martin:

Έχει να κάνει και με τα δύο, όμως για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω 100% τους κανονισμούς της Σαουδικής Αραβίας. Εάν έχει αρνητικό τεστ, θα είναι εύκολο, είναι καλύτερο να τον έχουμε τώρα παρά σε δύο εβδομάδες.

Photo: Aston Martin

Το GP Μπαχρέιν 2022 ήταν η πρώτη συμμετοχή του Nico Hulkenberg μετά το GP Άιφελ, στην πίστα του Nurburgring, όταν και αντικατέστησε τον Lance Stroll, στη Racing Point τότε. Ο Γερμανός οδηγός ρωτήθηκε από την ιστοσελίδα Motorsport.com εάν έχει κάποια ένδειξη για το αν θ’ αγωνιστεί στο GP Σαουδικής Αραβίας:

Όχι ακόμα, δε γνωρίζω. Απλά θα πάω και θα είμαι σε αναμονή, ως αναπληρωματικός οδηγός, και φαντάζομαι πως θα το μάθω την Πέμπτη ή Παρασκευή.

Μην χάσετε απόψε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G. Στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας του Automotonews! Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.

Ο Nico Hulkenberg βρισκόταν πάνω από τον teammate του, Lance Stroll, στις κατατακτήριες στη 17η θέση, όμως στον αγώνα τερμάτισε τελευταίος στην ίδια θέση. Ο αναπληρωματικός οδηγός μίλησε για την εμπειρία του στο GP Μπαχρέιν:

Ήταν πολύ δύσκολη η μάχη στην πίστα. Το ξεκίνημα ήταν εντάξει, απλά προσπαθούσα να κρατηθώ κοντά, ήταν δύσκολο για εμένα. Μόλις βγεις από αυτήν την κατάσταση του να τρέχεις με νέα ελαστικά και γνωρίζεις πως οι περιορισμοί έχουν αυξηθεί, οφείλεις να διαχειριστείς και να κατανοήσεις το μονοθέσιο πολύ περισσότερο. Συνεπώς, ήταν δύσκολο, είχα να κάνω με μία διαδικασία εκμάθησης σήμερα (Κυριακή). Επομένως ήμουν εντάξει, νομίζω πως μετά δοκίμασα να περάσω κάποιον κι έχασα λίγο τα φρένα στη στροφή 1. Από εκείνη τη στιγμή, όλα πήγαν στραβά. Βρέθηκα σύντομα ένα γύρο πίσω κι έπειτα απλά πέφτεις πίσω όλο και περισσότερο. Αυτό ήταν, όμως.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Aston Martin είχε αρκετές αναποδιές στο GP Μπαχρέιν, μία από αυτές ήταν και η απουσία ενός εκ των βασικών οδηγών της, του Sebastian Vettel. Η βρετανική ομάδα ελπίζει να επιστρέψει άμεσα στην ενεργό δράση ο 4-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles