spot_img

Formula 1: Το πρόγραμμα του GP Σαουδικής Αραβίας

Η Formula 1 συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με τον δεύτερο αγώνα, το GP Σαουδικής Αραβίας, να διαδέχεται αυτόν του Μπαχρέιν.

Η φετινή σεζόν στη Formula 1 είναι η μεγαλύτερη σε πλήθος αγώνων, με τις ομάδες να ταξιδεύουν σε 23 αγώνες, παρόλο που ακόμα εκκρεμεί η αντικατάσταση του GP Ρωσίας. Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, το GP Μπαχρέιν, είχε την πρώτη νίκη της Ferrari από το GP Σιγκαπούρης το 2019, με τον Charles Leclerc να βλέπει πρώτος την καρό σημαία για 3η φορά στην καριέρα του. Ο θρίαμβος της ιταλικής ομάδας ολοκληρώθηκε με τη 2η θέση του Carlos Sainz, με τη βασική αντίπαλο της Scuderia, Red Bull Racing, να έχει διπλή εγκατάλειψη στους τελευταίους γύρους.

Διαβάστε επίσης: Αμφίβολη η επιστροφή του Vettel στη Σαουδική Αραβία

Με δεδομένο το «γεμάτο» πρόγραμμα της Formula 1 για το 2022, είναι αυτονόητο πως θα υπάρξουν πολλοί αγώνες σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα. Αυτό θα συμβεί 11 φορές τη φετινή χρονιά, με την πρώτη να παρατηρείται στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος. Μόλις 5 ημέρες μετά τον πρώτο αγώνα στην πίστα Sakhir, οι ομάδες θα βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία, στην πόλη Jeddah, για το FP1 του δεύτερου αγώνα της χρονιάς. Πρόκειται για μία απίστευτα γρήγορη πίστα, στην οποία ο πρώτος αγώνας διεξήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο, συνεπώς η δεύτερη επίσκεψη των ομάδων απέχει κάτι λιγότερο από 4 μήνες από την πρώτη.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Ελπίδα όλων των θεατών είναι να υπάρξει ένας αγώνας με συνεχόμενη δράση, καθώς σε αυτόν του 2021 υπήρξε διπλή παρουσία κόκκινης σημαίας, αλλά και παρουσία εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας γι’ αρκετούς γύρους. Πρόκειται, επίσης, για έναν ακόμα αγώνα που θα διεξαχθεί υπό το φως των προβολέων, κάτι που συνηθίζεται, πλέον, στους αγώνες στην ασιατική ήπειρο.

Μην χάσετε απόψε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G. Στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας του Automotonews! Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.

Το GP Σαουδικής Αραβίας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την Ελλάδα τόσο από το Cosmote Sport 5, το οποίο θα μεταδώσει όλες τις περιόδους, όσο και από την ΕΡΤ. Οι ελεύθερες δοκιμές προβάλλονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης, το ERTFLIX, από το κανάλι ERT SPORTS, ενώ κατατακτήριες και αγώνας θα μεταδοθούν από το τηλεοπτικό κανάλι της ERT 2.

Πρόγραμμα Formula 1 – GP Σαουδικής Αραβίας

Παρασκευή, 25 Μαρτίου

16:00-17:00 | 1η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP1)

19:00-20:00 | 2η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP2)

Σάββατο, 26 Μαρτίου

16:00-17:00 | 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP3)

19:00-20:00 | Κατατακτήριες Δοκιμές (Qualifying)

Κυριακή, 27 Μαρτίου

20:00-22:00 | Αγώνας (Race)

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles