spot_img

Ανακοινώθηκαν επίσημα οι Sprint Qualifying Αγώνες στην F1

H F1 ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τη διεξαγωγή τριών αγωνιστικών τριημέρων όπου θα έχουμε το Sprint Qualifying φορμάτ.

Η ιδέα για έναν δεύτερο αγώνα στην F1 είχε πέσει στο τραπέζι το τελευταίο διάστημα. Η Liberty Media ήταν εκείνη που ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και η ένταξη ενός δεύτερου αγώνα το Σάββατο ήταν στα πλάνα της. Οι ομάδες αρχικά δεν ήταν τόσο ζεστές με μια τέτοια αλλαγή, όμως οι τελευταίοι μήνες ήταν ιδιαίτερα παραγωγικοί.

Διαβάστε επίσης: Red Bull: «Η Mercedes προσπαθεί να μας κολλήσει τον τίτλο του φαβορί»

Οι ομάδες ήρθαν σε αρχική συμφωνία μέσα στις χειμερινές δοκιμές. Έπειτα, «έτρεξε» η διαδικασία ολοκλήρωσης του πλάνου, ώστε να καλυφθούν πτυχές όπου δεν ήταν εμφανείς στο απλό κοινό. Τώρα, η F1 ανακοίνωσε πως θα έχουμε σε τρία αγωνιστικά σαββατοκύριακα το πειραματικό αυτό φορμάτ. Η συμφωνία έγινε ανάμεσα στο σπορ, την FiA και τις 10 ομάδες που αποτελούν το grid.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

O Sprint Qualifying Αγώνας θα διεξάγεται το Σάββατο και θα έχει απόσταση 100 χιλιομέτρων. Τα αποτελέσματα του Sprint Qualifying θα καθορίζουν το grid του Αγώνα της Κυριακής, ο οποίος θα έχει την συνηθισμένη απόσταση 305 χιλιομέτρων. Μάλιστα, οι τρεις πρώτοι του Sprint Qualifying θα πάρουν τρεις (3), δύο (2) και έναν (1) βαθμό αντίστοιχα. Όμως, πέρα από το Sprint Qualifying αλλάζει όλη η δομή του τριημέρου.

Μην χάσετε αύριο Τρίτη 27/4 την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Πορτογαλίας. Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.

Την Παρασκευή θα έχουμε το FP1, το οποίο θα έχει διάρκεια 60 λεπτά και το κάθε μονοθέσιο έχει ελεύθερη επιλογή δύο διαφορετικών σετ ελαστικών. Αργότερα μέσα στη μέρα θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες δοκιμές που όπως τις ξέρουμε έως σήμερα θα έχουν το Q1, το Q2 και το Q3. Oι ομάδες όμως είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιήσουν 5 σετ ελαστικών, αποκλειστικά της soft γόμας. Τα  μονοθέσια θα μπουν υπό καθεστώς parc-ferme πριν τις κατατακτήριες δοκιμές.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το Σάββατο το πρωί θα δούμε τη διεξαγωγή του FP2 το οποίο θα έχει διάρκεια 60 λεπτά επίσης. Οι ομάδες θα έχουν ελεύθερη επιλογή ελαστικών, όμως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα σετ. Αργότερα την ίδια μέρα θα διεξαχθεί ο Sprint Qualifying αγώνας της F1, όπου οι ομάδες θα έχουν στη διάθεση τους δύο διαφορετικά σετ ελαστικών να επιλέξουν. Τα αποτελέσματα θα κρίνουν το grid της Κυριακής.

Οι Sprint Qualifying Αγώνες θα διεξαχθούν σε τρία Grand Prix στο 2021 και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού θα δώσει τη τελική έγκριση. Εσάς πως σας φαίνεται η ιδέα της F1 για Sprint Qualifying αγώνες στο 2021;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles