spot_img

Η Τουρκία πιθανή αντικαταστάτρια του GP Καναδά

Η Τουρκία είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσει το GP Καναδά, μετά τα τελευταία δεδομένα εξέλιξης της πανδημίας στη Βόρεια Αμερική.

Άλλη μια αλλαγή αναμένουμε στο αγωνιστικό καλεντάρι της F1 για την σεζόν του 2021. Στις 11 με 13 Ιουνίου, η F1 ήταν προγραμματισμένη να κάνει στάση στην πίστα του Circuit Gilles Villeneuve για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Καναδάς όμως αυτή την περίοδο περνάει το τρίτο στάδιο έξαρσης του Covid-19, με τον αριθμό των ημερησίων κρουσμάτων διαρκώς να αυξάνεται.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκαν επίσημα οι Sprint Qualifying Αγώνες στην F1

Αν και δεν είναι επίσημο, η F1 βρίσκεται ήδη προς εύρεση αντικαταστάτη με την πίστα του Istanbul Park να αποτελεί το πιθανό σενάριο. Η Τουρκία είχε μια σταθερή παρουσία στο αγωνιστικό πρόγραμμα του αθλήματος από το 2005 έως το 2011 και έκανε την επανεμφάνισή της πέρυσι. Ακόμη μια πρόσθεση της τελευταίας στιγμής ήταν το GP Γερμανίας, το οποίο όμως φέτος δεν συμφωνεί με το οικονομικό πλαίσιο των αγώνων.

Δείτε το καθηλωτικό GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση από την επιτροπή της F1, όπου θα αποφασιστεί εάν θα υπάρξει αλλαγή στον έβδομο γύρο του Πρωταθλήματος. Παράλληλα, στις συζητήσεις θα συμπεριληφθεί και το θέμα των Sprint Races. Βασικός στόχος να δοθεί περισσότερος χρόνος κατά τα επίσημα δοκιμαστικά για του junior οδηγούς. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί η παραβίαση των Οικονομικών Κανονισμών σε συνδυασμό με τα πλαφόν μίσθωσης.

Μην χάσετε την Τρίτη 27 Απριλίου την ζωντανή εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Πορτογαλίας. Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.
  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για περαιτέρω αλλαγές στο πρόγραμμα αγώνων. Επιπλέον, παραμένει άγνωστο σε ποια αγωνιστικά τριήμερα της σεζόν θα τεθούν σε εφαρμογή οι Qualifying Sprint αγώνες μετά την ανακοίνωση του εν λόγω φορμάτ.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles