spot_img

Ανακοινώθηκε το προσωρινό πρόγραμμα της F1 για το 2021

Η F1 γνωστοποίησε το προσωρινό καλεντάρι για τη σεζόν του 2021, με το πρόγραμμα να απαρτίζεται από 23 αγώνες, τους περισσότερους στην ιστορία του σπορ.

Με βάση το καλεντάρι αυτό, η F1 θα επιστρέψει στο παραδοσιακό status παγκόσμιου βεληνεκούς, καθώς φέτος η πανδημία περιόρισε την πραγματοποίηση αγώνων μόνο σε πίστες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Η αυλαία της σεζόν του 2021 θα ανοίξει στις 21 Μαρτίου με το GP Αυστραλίας και θα πέσει στις 5 Δεκεμβρίου, στο Άμπου Ντάμπι.

Οι αγώνες που επιστρέφουν μετά την φετινή τους ακύρωση είναι: Κίνα, Μονακό, Αζερμπαϊτζάν, Καναδάς, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Η.Π.Α., Μεξικό και Βραζιλία. Ωστόσο, καμία από τις τέσσερις φετινές “εναλλακτικές” πίστες δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα. Μιλάμε φυσικά για τις πίστες στο Mugello, Nurburgring, Portimao και Imola.

Παρόλ’ αυτά υπάρχει μια κενή θέση στις 25 Απριλίου, καθώς το GP του Βιετνάμ δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των πολιτικών αναταραχών που επικρατούν στη χώρα. Επομένως, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να αναπληρωθεί από μία εκ των τεσσάρων αυτών πιστών.

Διαβάστε επίσης: Wolff – «Όλοι θέλουν να σταματήσουν τη Mercedes»

Το GP Ολλανδίας, το οποίο επίσης ακυρώθηκε για φέτος λόγω της πανδημίας, θα επιστρέψει στην πίστα του Zandvoort μετά από 36 χρόνια. Ο αγώνας αυτός έχει προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου.

Ένας αγώνας που θα κάνει ντεμπούτο στην F1 είναι το GP Σαουδικής Αραβίας. Το σιρκουί της πόλης Jeddah θα αποτελέσει τον προτελευταίο σταθμό της σεζόν, στις 28 Νοεμβρίου.

Η Ισπανία και η Βραζιλία περιλαμβάνονται επίσης στο καλεντάρι, παρόλο που τα συμβόλαιά τους λήγουν στο τέλος της φετινής σεζόν. Οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο, είναι σε προχωρημένο στάδιο και πιθανότατα οι δύο χώρες να προεκτείνουν την παρουσία τους στο πρόγραμμα.

Τέλος, ο αγώνας του Miami δεν θα λάβει χώρα ούτε το 2021, παρά το γεγονός πως είχε ανακοινωθεί η σχετική λήψη συμφωνίας για την προσθήκη του.

Το καλεντάρι αυτό βρίσκεται υπό εξέταση από την αρμόδια επιτροπή της FIA και αναμένεται η έγκρισή του σε λίγες ημέρες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Δείτε το προσωρινό πρόγραμμα της F1 για το 2021

F1 πρόγραμμα 2021

Ακούστε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” για την Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles