spot_img

Wolff: «Όλοι θέλουν να σταματήσουν τη Mercedes»

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε πως η ομάδα προετοιμάζεται ώστε να διατηρήσει την υπεροχή της στην F1, παρά τις όποιες αλλαγές ενόψει του 2022.

Η γερμανική φίρμα μετράει ήδη μερικές ημέρες ως 7-φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στην F1, μετά τον θρίαμβό της στο GP Εμίλια-Ρομάνια. Με τους κανονισμούς να παραμένουν σταθεροί ως επί το πλείστον για την επόμενη σεζόν, η Mercedes αποτελεί ήδη το μεγάλο φαβορί. Τα πράγματα όμως είναι πολύ πιο ανοιχτά.

Ο Wolff αποδέχτηκε πως η πλήρης αναδιαμόρφωση των μονοθεσίων για το 2022, το budget cap και το νέο σύστημα κατανομής των εσόδων θα αποτελέσουν μια σημαντική πρόκληση για τη Mercedes. Στηρίζει, ωστόσο, πως βασικός σκοπός των αλλαγών αυτών είναι να εξαλειφθεί η υπεροχή της ομάδας του.

Του χρόνου θα έχουμε σχεδόν τα ίδια μονοθέσια, αλλά η σεζόν θα είναι μεταβατική. Όπως έχω πει ήδη, περιμένω ειδικά τη Honda να δώσει τα πάντα στην τελευταία της σεζόν. Προφανώς μετά από αυτό υπάρχει πολύ κοντά και το 2022. Η πρόκληση που θα φέρει θα μας δώσει ώθηση να δουλέψουμε. Όλα έχουν γίνει ώστε να μας σταματήσουν. Το grid θα είναι πιο ισορροπημένο, τουλάχιστον οικονομικά. Θα ήθελα να μας δω να συνεχίζουμε την τωρινή μας πορεία, ακόμα και μετά την πιο μεγάλη αλλαγή κανονισμών των τελευταίων χρόνων.

Διαβάστε επίσης: Πάρε μέρος στο F1 Greek Mini Series

Παρόλο που ο Wolff ασχολείται με τον τρόπο διατήρησης της υπεροχής της Mercedes στην F1, του δικό του μέλλον στο σπορ παραμένει ακόμη αβέβαιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Daimler, ενώ παράλληλα αναζητά έναν μακροχρόνιο αντικαταστάτη του.

Θα παραμείνει πάντως στη Mercedes και την επόμενη σεζόν, αλλά θα επιθυμούσε να μεταβεί σε ένα νέο ρόλο που δεν θα απαιτεί την παρουσία του σε όλους τους αγώνες.

Η δική μου κατάσταση είναι λίγο διαφορετική, καθώς είμαι συνιδιοκτήτης της ομάδας με τη Mercedes. Επομένως, εννοείται πως δεν πρόκειται να την εγκαταλείψω. Χρειάζεται όμως να σκεφτώ και το μέλλον. Το να φέρω κάποιον, να τον “εκπαιδεύσω” για να αναλάβει τον ρόλο μου, είναι μια φανταστική πρόκληση και θα αποτελέσει ένα από τα επόμενα κεφάλαια της πορείας μου. Θα συνεχίσετε να με βλέπετε όμως για κάποιον καιρό ακόμη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” για την Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles