spot_img

Ανανεωμένη και ταχύτερη η Red Bull RB18

Ο Sergio Perez ολοκλήρωσε στην κορυφή των χρόνων στο τελευταίο πρωινό σκέλος των χειμερινών δοκιμών για το 2022, με την αναβαθμισμένη Red Bull RB18.

Για πρώτη φορά στις χειμερινές δοκιμές, η Red Bull RB18 βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης των χρόνων, με τον Sergio Perez να είναι ο ταχύτερος του πρωινού σκέλους του Σαββάτου. Πολύ καλή εμφάνιση από την Alfa Romeo με τον Zhou Guanyu, ενώ την πρώτη τετράδα συμπλήρωσαν οι Pierre Gasly (AlphaTauri) και Carlos Sainz (Ferrari). 

Διαβάστε επίσης: Verstappen – «Πάντα ο χαμένος θα προσπαθεί να σου κλέψει τη δόξα»

Μόλις άναψε το πράσινο φως στο pit lane, το οποίο σήμανε την έναρξη της διαδικασίας, η πλειοψηφία των μονοθεσίων βγήκε στην πίστα, ενώ η Haas είχε ήδη κάνει κάποιους γύρους. Ο λόγος που είχε αυτή τη δυνατότητα ήταν η μη συμμετοχή της στο πρωινό σκέλος της πρώτης ημέρας, με τη Formula 1 να της δίνει σταδιακά τις ώρες αναπλήρωσης του χαμένου χρόνου. Η πρώτη καταγραφή των χρόνων δείχνουν πως οι ομάδες θα πιέσουν λίγο περισσότερο σήμερα τα μονοθέσιά τους.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης.

Ο Lewis Hamilton (Mercedes) βρισκόταν προσωρινά επικεφαλής της κατάταξης με χρόνο 1:36.217. Ο Pierre Gasly (AlphaTauri) δεν άργησε να βρεθεί στην πρώτη θέση, καθώς έκανε 1:36.113 με τη C3 γόμα ελαστικών. Ανάλογη ήταν η απάντηση του Lando Norris με την ίδια γόμα, ο οποίος γύρισε στο 1:35.504, τον ταχύτερο προς ώρας χρόνο. Ο Nicholas Latifi (Williams) ανέβηκε προσωρινά στην 3η θέση, όμως τον προσπέρασε γρήγορα ο Carlos Sainz, που έκανε 1:36.055 με τη C2. Ο Ισπανός ήταν, με πιο «σκληρά» ελαστικά, μόλις 0,551s πίσω από τον ταχύτερο χρόνο.

Μετά τη συμπλήρωση 43 λεπτών, η κορυφή άλλαξε χέρια. Ο Carlos Sainz (Ferrari) έβαλε τη C3 και κινήθηκε στο 1:35.222, δηλαδή κατά 0,282s ταχύτερα από τη McLaren. Τον Ισπανό στην πρωτοπορία διαδέχθηκε ο rookie Zhou Guanyu (Alfa Romeo), ο οποίος ήταν μόλις 0,086s ταχύτερος στο 1:35.136. Νέος επικεφαλής, πολύ σύντομα, τέθηκε ο Pierre Gasly (AlphaTauri) με χρόνο 1:34.865 με τη C4. Η Red Bull είχε κάποιες μικρές αλλαγές στο μονοθέσιό της και ο Sergio Perez, στον πρώτο του γύρο, τέθηκε επικεφαλής, κάνοντας 1:34.733 με C3. Στη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Carlos Sainz σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:34.905 με C5, ανεβαίνοντας στην 3η θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο πρώτος αξιοσημείωτος χρόνος της δεύτερης ώρας δοκιμών ήρθε από τον Zhou Guanyu (Alfa Romeo), ο οποίος γύρισε στο 1:34.543 με C4. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Sergio Perez (Red Bull) απάντησε με χρόνο 1:34.134 με C3. Ο Zhou ανέβηκε και πάλι στην κορυφή, καθώς κατέβηκε στο 1:33.959. Ο Μεξικανός, λίγο πριν τη συμπλήρωση δύο ωρών, κινήθηκε ακόμα ταχύτερα με την RB18, κάνοντας 1:33.105 με C4. Για αρκετή ώρα δεν υπήρξε κάποια βελτίωση χρόνου, όμως στις δυόμιση ώρες περίπου ο Fernando Alonso έκανε χρόνο 1:35.421 με C4.

Από εκεί και πέρα, οι χρόνοι των οδηγών δε βελτιώθηκαν, με τις ομάδες να εστιάζουν σε άλλους τομείς και όχι στην ταχύτητα. Γι’ ακόμα μία διαδικασία, το τελευταίο τέταρτο περιείχε διάφορες δοκιμές από το race control, οι οποίες ξεκίνησαν με την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας. Μετά, δόθηκε πάλι εντολή για στατική εκκίνηση, η οποία έγινε για πρώτη φορά με 4 μονοθέσια στην πίστα.

Αποτελέσματα Πρωινού Σκέλους Δοκιμών Μπαχρέιν – Ημέρα 3η

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles