spot_img

Ανανέωσε ο Leclerc με τη Scuderia Ferrari

Στη Scuderia Ferrari για πολλά χρόνια ακόμη αναμένεται να παραμείνει ο Charles Leclerc, o οποίος επέκτεινε τη συνεργασία του με τους κόκκινους.

Εξαιρετικά είναι τα νέα για τους φίλους της Scuderia Ferrari καθώς ο Charles Leclerc επενδύει το μέλλον του στην ιταλική ομάδα ανανεώνοντας το συμβόλαιό του. H ιταλική ομάδα της Formula 1 επισημοποίησε την πολυετή επέκταση της συνεργασίας του με τον Μονεγάσκο οδηγό και στόχος των δύο είναι η κατάκτηση τίτλων.

O Leclerc βρίσκεται από νεαρή ηλικία στην Ακαδημία της Ferrari με την οποία αναδείχθηκε στις μικρές κατηγορίες. Έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2018 με τη Sauber και μία σεζόν μετά προάχθηκε στη Scuderia δίπλα στον Sebastian Vettel. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής του και στο Μαρανέλο πιστεύουν πως μπορεί να τους δώσει πολλούς τίτλους με το κατάλληλο μονοθέσιο.

Έως τώρα ο Leclerc μετράει 5 νίκες και 23 pole position, όλες με τη Scuderia Ferrari. Τελευταία του νίκη ήταν στο Grand Prix Αυστρίας το 2022, τη χρονιά στην οποία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχε μονοθέσιο για να… χτυπήσει τίτλο.

Ο Leclerc μίλησε για το νέο του συμβόλαιο με τη Scuderia Ferrari.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξέρω ότι θα φοράω την αγωνιστική φόρμα της Scuderia Ferrari για πολλές ακόμη σεζόν. To ονειρό μου παραμένει να κερδίσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη Scuderia Ferrari. Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε μπροστά μας σπουδαίες στιγμές και θα κάνουμε χαρούμενους τους φίλους της ομάδας.».

 

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

Το συμβόλαιο του Leclerc με τη Ferrari έφτανε στο τέλος του φέτος και στη Scuderia είχαν ως πρώτο στόχο την ανανέωσή του. Αυτό ήταν προσωπικό στοίχημα του CEO, John Elkann, και χρειάστηκε την πειθώ του επικεφαλής Fred Vasseur.

Με την κίνηση να δεσμεύσουν τον Leclerc, φεύγει ένα βάρος από την ιταλική ομάδα η οποία θα μπορέσει να επικεντρωθεί πλέον περισσότερο στη φετινή σεζόν.

 Για το 2024 στοχεύουν αρκετά ψηλά και με το νέο μονοθέσιο στόχος είναι η επιστροφή στην κορυφή. Προς ώρας κρατούν μικρό καλάθι στο ιταλικό εργοστάσιο, μιας και δεν θέλουν να δημιουργήσουν υψηλές προσδοκίες. Αυτό τους πλήγωσε αρκετά το 2023 και αποσταθεροποίησε την ομάδα στο εσωτερικό.

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στη δεύτερη θέση στη Ferrari. To συμβόλαιο του Carlos Sainz τελειώνει στο τέλος της χρονιάς και η παραμονή του στην ομάδα είναι άγνωστη. Μπορεί ο ίδιος και η ομάδα να θέλουν να συνεχίσουν μαζί, όμως το δέλεαρ της Audi είναι σίγουρα μεγάλο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles