spot_img

Ανησυχεί ο Hulkenberg για τα μονοθέσια του 2022

Ο Nico Hulkenberg ανησυχεί πως η προσπάθεια της Formula 1 για καλύτερους αγώνες θα αποτύχει με τα νέα μονοθέσια που θα δούμε το 2022.

Η Formula 1 θα έχει πολύ διαφορετικό πλαίσιο τεχνικών κανονισμών το 2022, που κάνει τις ομάδες να ξεκινούν από το μηδέν την εξέλιξη και τον σχεδιασμό στα μονοθέσια. Ο στόχος του σπορ και της κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων Liberty Media είναι ‘πιο ανταγωνιστικοί αγώνες’. Οι εμπρός και πίσω αεροτομές γίνονται πιο απλές, τα bargeboards εξαφανίζονται και στις ομάδες δίνεται πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στη σχεδίαση του πατώματος των μονοθεσίων τους για την παραγωγή κάθετης δύναμης (ground effect). Η νέα φιλοσοφία των μονοθεσίων εισάγεται με σκοπό να υπάρχουν περισσότερες μάχες εντός πίστας, αλλά και να διατηρηθεί όσο γίνεται περισσότερο η ταχύτητα που είχαν και το 2021.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1980s

Ο Nico Hulkenberg, ως αναπληρωματικός οδηγός της Aston Martin, είχε μία πρώτη εμπειρία για τα νέα μονοθέσια στον προσομοιωτή. Ο Γερμανός έδωσε τη δική του γνώμη για το πώς τα αισθάνεται στα social media:

Από την αρχική μου εμπειρία… Τα νέα μονοθέσια είναι αρκετά γρήγορα και όχι απαραίτητα πιο αργά από αυτά της προηγούμενης γενιάς. Η εμπειρία μου οδηγώντας τα δεν άλλαξε τόσο πολύ επίσης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον προσομοιωτή.

Δείτε την αξιολόγηση των οδηγών της Formula 1 για το 2021.

Συνεχίζοντας, ο Hulkenberg εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσο θα εξυπηρετήσουν το σκοπό τους τα νέα μονοθέσια:

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε εάν αυτά τα μονοθέσια μπορούν όντως ν’ ακολουθούν πιο εύκολα τα προπορευόμενά τους. Στον προσομοιωτή, οι ταχύτητες στις στροφές είναι εξαιρετικά υψηλές, επομένως το ρίσκο του «βρώμικου αέρα» ακόμα είναι δεδομένο. Είναι δύσκολο για εμένα να φανταστώ πως το ν’ ακολουθήσεις ένα προπορευόμενο μονοθέσιο άνετα σε αυτές τις ταχύτητες θα είναι εύκολο. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω πως θα μας εκπλήξουν ευχάριστα, μόλις οι δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν ξεκινήσουν και οι ομάδες ανακαλύψουν πώς συμπεριφέρονται πραγματικά τα μονοθέσια στην πίστα.

Τέλος, ο Hulkenberg αναφέρθηκε και στο αν θ’ αλλάξει το οπτικό πεδίο των οδηγών λόγω των μεγαλύτερων ελαστικών, με βάση τη δουλειά του στην προσομοιωτή:

Δε νομίζω πως θα υπάρχει διαφορά στην ορατότητα των οδηγών. Ο οδηγός απλά θα βλέπει περισσότερο τη ζάντα αντί για το περίβλημα των ελαστικών, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η υβριδική εποχή χαρακτηρίστηκε γενικότερα από την κυριαρχία της Mercedes, εκτός κάποιων εξαιρέσεων. Ο κόσμος της Formula 1 περιμένει περισσότερες μάχες εντός πίστας και ελπίζει πως τα νέα μονοθέσια θα δώσουν το θέαμα που όλοι περιμένουν.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles