spot_img

Ανησυχούν οι ομάδες για το budget cap και την εξέλιξη

Η Ferrari προτρέπει την FIA να διασφαλίσει την κατάλληλη χρησιμοποίηση του budget cap, ώστε να εμποδίσει τις ομάδες να βρουν «παραθυράκια» στην προσπάθειά τους να εξελίξουν τα μονοθέσιά τους.

Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί το 2022 έφεραν νέα φιλοσοφία στο σχεδιασμό των μονοθεσίων της Formula 1. Το γεγονός πως αυτά σχεδιάστηκαν από το μηδέν κάνει το ρυθμό εξέλιξης μέσα στη σεζόν ακόμα πιο σημαντικό. Ωστόσο, αυτός πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στα όρια του budget, το οποίο ορίζεται τη φετινή χρονιά στα 140 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Binotto – «Είμαστε έτοιμοι για πρωτάθλημα»

Αυτό ήταν που ανέφερε και ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto:

Αυτό (το budget cap) θα επηρεάσει το ρυθμό εξέλιξης και νομίζω πως θα αποτελέσει σημείο-κλειδί κι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Η ανησυχία μου είναι πως χρειάζεται να εξασφαλίσουμε το γεγονός πως θα έχουμε τη σωστή τήρηση σε αυτό, καθώς μπορεί, ας μου επιτραπεί να το πω, να αλλάξει τα δεδομένα στη μάχη της εξέλιξης.

Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, πριν την έναρξη του τριημέρου του GP Σαουδικής Αραβίας:

Νομίζω πάνω-κάτω πως η κάθε ομάδα είναι αρκετά κοντά στο όριο τη φετινή χρονιά. Είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα, συνεπώς πρέπει να κινηθείς πολύ πιο στρατηγικά στο πώς θα χρησιμοποιήσεις τους πόρους σου σε αναβαθμίσεις. Πιστεύω πως αντί να τις κάνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται και να εξάγεις όση περισσότερη απόδοση μπορείς από το μονοθέσιο, θα πρέπει να είσαι πιο επιλεκτικός στο τι θα διαλέξεις, με βάση το κόστος. Επομένως, οφείλεις να είσαι αποτελεσματικός.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πέρα από τον περιορισμό που θα έχουν οι ομάδες στο πλήθος των αναβαθμίσεων που θα μπορούν να κάνουν, υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσει κάποια από αυτές να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάποια από τις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες». Αυτό θέλει να αποφύγει η FIA, γι’ αυτό θα προσπαθήσει να θεσπίσει αυστηρούς οικονομικούς ελέγχους.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles