spot_img

H Formula 1 ανακοίνωσε GP στο Λας Βέγκας

Η Formula 1 ανακοίνωσε την επιστροφή της στους δρόμους της πόλης του τζόγου, με το GP Λας Βέγκας να πραγματοποιείται ημέρα Σάββατο.

Με το ταιριαστό για τον εν λόγω προορισμό σλόγκαν «ο νικητής τα παίρνει όλα», η Formula 1 επισημοποίησε αυτό που ψιθυριζόταν στα paddock εδώ και καιρό: το σπορ επιστρέφει στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο αγώνας θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2023, θα είναι νυχτερινός και θα διεξαχθεί βράδυ Σαββάτου, πράγμα που έχει να συμβεί εδώ και 40 χρόνια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όμως αυτό που δεν έχει συμβεί ξανά, είναι πως οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου θα μάχονται στο φημισμένο «strip» της πόλης της Νεβάδα!

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Η Formula 1 είχε τρέξει στο Λας Βέγκας τη διετία 1981 και 1982 και τότε, ο εν λόγω αγώνας είχε αποτελέσει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Εκεί είχαν στεφθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Nelson Piquet και Keke Rosberg. Ωστόσο, τότε η αγωνιστική διαδρομή απλωνόταν σε ένα… πάρκινγκ. Τώρα, τα μονοθέσια θα περνάνε μπροστά από το Ceasar’s Palace, τα φημισμένα σιντριβάνια του Bellagio και τον Πύργο του Άιφελ στο μικρό Παρίσι του Βέγκας!

Αυτή είναι η αγωνιστική διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα μονοθέσια!

Το… «Σιρκουί που ποτέ δεν κοιμάται» θα έχει μήκος 6.12 χιλιόμετρα, με τις τελικές ταχύτητες να εκτιμάται πως θα αγγίζουν τα 342 χιλιόμετρα/ώρα. Θα είναι αγώνας 50 γύρων, με τη χάραξη να περιλαμβάνει τρεις μεγάλες ευθείες και 14 στροφές, συμπεριλαμβανομένων μίας ταχύτατης αλληλουχίας και ένα chicane.

Έτσι, η Formula 1 αποκτά και τρίτο αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μετά το πολύ επιτυχημένο Grand Prix στο Circuit of the Americas στο Austin του Τέξας και φυσικά το σιρκουί στους δρόμους του Μαϊάμι που κάνει ντεμπούτο τον προσεχή Μάιο.

Το άκουσμα της είδησης της επιστροφής του Βέγκας στο καλεντάρι, ξάφνιασε ευχάριστα τους οδηγούς. Δείτε στο παρακάτω video τις αντιδράσεις τους όταν άκουσαν τα νέα για πρώτη φορά!

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες πίστες, η Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1, δεν θα συνεργαστεί με τοπικό promoter. Θα αναλάβει μόνη της την προώθηση και εμπορική εκμετάλλευση του αγώνα, μέσω της θυγατρικής της, Live Nation Entertainment.

Το μοναδικό κακό είναι πως κόντρα στα δεδομένα των αγώνων σε άλλες Ηπείρους, το Grand Prix του Λας Βέγκας αναμένεται να διεξαχθεί… άγρια μεσάνυχτα σε ώρα Ευρώπης!

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Πηγή: Gazzetta

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles