spot_img

Απογοητευμένος με την 6η θέση ο Sainz

O Carlos Sainz δηλώνει ότι έμεινε με μια “πικρή γεύση” με το πέρας του GP Πορτογαλίας, στο οποίο κατέκτησε την 6η θέση.

Ο Ισπανός ξεκίνησε τον αγώνα με τα μαλακά ελαστικά, από την 7η θέση. Το ψιλόβροχο των πρώτων γύρων ευνόησε όσους είχαν την soft γόμα στην εκκίνηση, καθώς έφεραν τα ελαστικά πιο γρήγορα στην κατάλληλη θερμοκρασία. Ο Sainz, ο οποίος ήταν 2ος μετά τον πρώτο γύρο και προσπέρασε τον Bottas για την πρωτοπορία στον επόμενο.

Διαβάστε επίσης: GP Πορτογαλίας: O Hamilton έγραψε ιστορία

Ο οδηγός της McLaren έμεινε εκεί ως τον 6ο γύρο, όταν σταδιακά άρχισε να χάνει έδαφος. Αφενός όσοι είχαν τη μέση γόμα (μεταξύ αυτών οι δυο Mercedes) κατάφεραν να τη φέρουν στη σωστή θερμοκρασία, αφετέρου η μαλακή άρχισε να εμφανίζει φαινόμενα graining. Τελικά ο Ισπανός πραγματοποίησε το ένα και μοναδικό του pitstop στον 26ο γύρο, καταφέρνοντας να κλέψει στον τελευταίο γύρο την 6η θέση από τον Sergio Perez (ο οποίος είχε σύγκρουση με τον Max Verstappen στην στροφή 4 στον πρώτο γύρο και έπεσε 20ός)

Διασκέδασα πάρα πολύ τους πρώτους γύρους. Μετά είχαμε graining, αλλά μέχρι τότε ήταν τέλεια. Δυστυχώς η συννεφιά έριξε τη θερμοκρασία και αυτό οδηγεί σε εντονότερο graining. Στους τελευταίους αγώνες έχουμε θέμα με αυτό. Τελικά πήραμε την έκτη θέση, η οποία δεν μου αφήνει ιδιαίτερα ευχάριστο συναίσθημα έχοντας οδηγήσει τον αγώνα στην αρχή. Δεν νομίζω όμως ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Ο Sainz επίσης τονίζει πως ο ρυθμός των McLaren, Racing Point και Renault ήταν πάρα πολύ κοντά, ωστόσο και οι τρεις χάσανε από την AlphaTauri του Pierre Gasly (5ος).

Έχουμε δει ξανά την AlphaTauri να διαχειρίζεται εξαιρετικά τα ελαστικά της. Απλά αποδεχτήκαμε την ήττα μας (από την AlphaTauri) γιατί είχα ξανά ένα από αυτά τα απίστευτα στιντ χωρίς καθόλου graining. Ύστερα με τη Renault και την Racing Point ήμασταν στα ίδια που είναι ευχάριστο. Το λέω καθώς ήταν καλύτεροι από εμάς τους τελευταίους αγώνες. Μια μικρή βελτίωση, αλλά πρέπει να κάνουμε αρκετή δουλειά ακόμη γιατί η μάχη των κατασκευαστών γίνεται όλο και πιο σφιχτή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η McLaren είναι πλέον 4η με 124 βαθμούς, μόλις 2 πίσω από την Racing Point (126), και μόλις 4 μπροστά από την 5η Renault με 120. Μετά την 4η θέση του Leclerc, στο παιχνίδι ξαναμπήκε δειλά και η Ferrari που είναι 6η με 93 βαθμούς. Στο πρωτάθλημα οδηγών τα πράγματα είναι ακόμα πιο αμφίρροπα, αφού για την 4η θέση ερίζουν 8 οδηγοί. Ο τέταρτος Ricciardo προηγείται μόλις 21 βαθμούς από τον δέκατο Sainz.

Μπορείτε να ακούσετε όλες τις εκπομπές μας για την Formula 1 εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles