spot_img

Vettel: «Είπα στον Hamilton να κερδίσει την 92η νίκη»

Η Ferrari έκανε μια μεστή εμφάνιση στο GP Πορτογαλίας με τον Charles Leclerc, ενώ ο Sebastian Vettel πήρε οριακά τον βαθμό της δέκατης θέσης.

Ο αγώνας στην πίστα του Portimao ξεκίνησε εντυπωσιακά και κύλησε πιο ιδανικά για τον ομόσταυλο του Γερμανού, ο οποίος βρέθηκε για μια ακόμη φορά έρμαιο της κακής στρατηγικής της Ferrari. Ο Leclerc είχε εξαιρετικό ρυθμό και έκανε έναν φοβερό αγώνα για να πάρει την 4η θέση. Την ίδια ώρα, ο Vettel δυσκολεύτηκε αρκετά με το μονοθέσιο και την κίνηση, καταφέρνοντας μολαταύτα να τερματίσει στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο Γερμανός σχολίασε την πορεία της ομάδας μετά την αξιοποίηση των αναβαθμίσεων που αυτή φέρνει τον τελευταίο καιρό. Παρά την ελαφρά βελτίωση, ο ίδιος εξακολουθεί να μην έχει εμπιστοσύνη στο μονοθέσιο. Ως εκ τούτου, ο ρυθμός του παραμένει μέτριος και σημαντικά υποδεέστερος του team-mate του.

Δεν είμαι χαρούμενος με τη δέκατη θέση, αλλά είμαι ικανοποιημένος για τον έναν βαθμό που έδωσα στην ομάδα. Δυσκολεύτηκα πολύ. Το φετινό μονοθέσιο είναι πολύ πολύπλοκο, την ώρα που τα πράγματα κυλούν πιο ομαλά για τον Charles. Ο πρώτος γύρος ήταν πολύ δύσκολος, καθώς δεν μπορούσαμε να ζεστάνουμε τα ελαστικά για να χτίσουμε τον ρυθμό μας.

Οι αναβαθμίσεις που φέραμε είναι μικρές. Το μονοθέσιο παραμένει ουσιαστικά το ίδιο από την αρχή της χρονιάς. Ίσως αυτή η πίστα μάς ταίριαζε περισσότερο. Ο Charles τα πηγαίνει καλά και δείχνει άνετος, ενώ εγώ όταν πιέζω πολλές φορές βγαίνω και εκτός πίστας.

Διαβάστε επίσης: GP Πορτογαλίας Race: O Hamilton έγραψε ιστορία

Ο Vettel δεν δίστασε να αναγνωρίσει το νέο επίτευγμα του συναθλητή Lewis Hamilton, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα και έφτασε τις 92 νίκες στην F1, γράφοντας ιστορία.

Πριν τον αγώνα είπα στον Lewis να πάρει τη νίκη αυτή. Τελικά τα κατάφερε και τον συγχαίρω για αυτό. Δεν είναι δυνατό να αναγνωρίσεις εντελώς ένα τέτοιο επίτευγμα. Πολλοί άνθρωποι λένε συχνά ότι είναι παιχνιδάκι να κάνεις τέτοια πράγματα με ένα μονοθέσιο σαν το δικό του, αλλά για να τα κάνεις συστηματικά για πολύ καιρό χρειάζεσαι εξαιρετικά στοιχεία σταθερότητας.

Η Ferrari πήρε πολύτιμους βαθμούς από τον αγώνα και άνοιξε ελάχιστα την ψαλίδα από την AlphaTauri στη βαθμολογία των Κατασκευαστών. Θα ταξιδέψει στην Imola όντας πλέον στους 93 βαθμούς, 16 περισσότερους από την έτερη ιταλική ομάδα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles