spot_img

Απογοητευμένος ο Alonso μετά από την Ίμολα

Ο Fernando Alonso είναι αρκετά απογοητευμένος καθώς πιστεύει πως θα μπορούσε να συγκεντρώσει μέχρι και 30 πόντους στους πρώτους τέσσερις αγώνες του 2022.

Το GP Εμίλια-Ρομάνια τελείωσε πρόωρα για το Fernando Alonso, ο οποίος εγκατέλειψε μετά από 6 γύρους. Ο Ισπανός βρισκόταν 8ος πριν αρχίζει να χάνει αρκετές θέσεις, με το μονοθέσιό του να είναι πληγωμένο μετά από επαφή που είχε με τον Mick Schumacher στην εκκίνηση. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή εγκατάλειψη για τον Alonso σε τέσσερις αγώνες, καθώς και στο GP Σαουδικής Αραβίας είχε μηχανικό πρόβλημα ενώ βρισκόταν στους βαθμούς.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε μία ανασκόπηση του τριημέρου του GP Εμίλια-Ρομάνια σε δηλώσεις του:

«Ήταν ακόμα ένας άτυχος αγώνας για εμάς τη φετινή χρονιά. Κάναμε μία αρκετά καλή εκκίνηση και ανεβήκαμε στην 8η θέση. Υπήρχε, όμως, πολύ μεγάλη ζημία στη δεξιά πλευρά στο πάτωμα, καθώς και στο πλαϊνό αεροδυναμικό βοήθημα (sidepod), συνεπώς δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψουμε. Είναι άτυχη στιγμή, καθώς μία μικρή επαφή με τον Mick (Schumacher), η οποία δεν ήταν σκόπιμη, κατέστρεψε το μονοθέσιο και τον αγώνα μας».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ο Fernando Alonso έκανε ένα σύντομο υπολογισμό για το πόσους πόντους θα μπορούσε να έχει, κατά την άποψή του:

«Μετά το GP Αυστραλίας, νιώθω πως θα μπορούσα να έχω 20 ή 30 πόντους στο Πρωτάθλημα. Τελικά έχω μόνο δύο, είμαι άτυχος! Είναι μία μακρά σεζόν και υπάρχει πληθώρα πόντων που μπορούμε να συγκεντρώσουμε».

Σε επίπεδο ομάδας, η Alpine έμεινε χωρίς πόντους σε έναν τριήμερο για πρώτη φορά το 2022. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpine, Laurent Rossi, περιμένει άμεση ανάκαμψη από τη γαλλική ομάδα στους επόμενους αγώνες:

«Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως αυτό δε θα συμβεί αυτό ξανά τη φετινή χρονιά, καθώς έχουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτό. Ως ομάδα, υπάρχουν πολλοί τομείς που πρέπει να βελτιωθούμε και πρέπει, επίσης, να μηδενίσουμε τα λάθη γρήγορα εάν θέλουμε να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας. Παρόλο που νιώθουμε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, θα το χρησιμοποιήσουμε ως επιπλέον κίνητρο για μην έχουμε την ίδια κατάσταση στη διάρκεια της υπόλοιπης σεζόν».

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια. Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.

Παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο 2022, η Alpine είχε κακές επιδόσεις στους δύο τελευταίους αγώνες. Ως συνέπεια των αποτελεσμάτων της, έπεσε στην 6η θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών, πίσω και από την Alfa Romeo, που βρίσκεται 3 πόντους μπροστά της.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles