spot_img

Απογοήτευση και ανησυχία στη Ferrari μετά την Τζέντα

Μεγάλη απογοήτευση το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας για τους δυο οδηγούς της Scuderia Ferrari με τον ρυθμό της SF-23 να είναι και πάλι κακός.

Ανησυχία έχει φέρει στη Scuderia Ferrari η απόδοση του μονοθεσίου στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. Για μια ακόμα φορά αν και η SF-23 ήταν μεν ανταγωνιστική στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, ο ρυθμός αγώνα ήταν πολύ μακριά από τις προσδοκίες των οδηγών. Χαρακτηριστικά, ο Charles Leclerc σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο των κατατακτηρίων, αλλά εκκίνησε τον αγώνα από την 12η θέση έχοντας ποινή δέκα θέσεων, και ο teammate του Carlos Sainz από την 4η θέση στη σχάρα εκκίνησης.

Ο ρυθμός αγώνα της Ferrari όμως ήταν υποδεέστερος ακόμα και από τη Mercedes-AMG και η ιταλική ομάδα ήρθε ξανά αντιμέτωπη με την έντονη φθορά των ελαστικών που μείωσε αισθητά την απόδοση του μονοθεσίου. Ο Sainz τόνισε πως η διαφορά τους εντός πίστας με την Mercedes ήταν κάτι που δεν περίμεναν.

«Την Παρασκευή και το Σάββατο όλα έδειχναν ότι τους είχαμε, αλλά τελικά είχαμε πολύ μεγαλύτερη φθορά και από την Mercedes και από την Aston Martin ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με το σκληρό σετ ελαστικών. Είναι ξεκάθαρο πως έχουμε μεγάλο μειονέκτημα στον αγώνα και το μονοθέσιο δεν είναι το ίδιο σταθερό σε ακάθαρτο αέρα. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε που πρέπει να επικεντρωθούμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

Οι Sainz και Leclerc τερμάτισαν στη 6η και 7η θέση και η διαφορά τους από το νικητή του αγώνα Sergio Perez έφτασε τα 36 δευτερόλεπτα. Ο Μονεγάσκος οδηγός αν και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει θέσεις δεν μπόρεσε να πιέσει όσο θα ήθελε για να απειλήσει την κορυφή. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως πίεσε την SF-23 στα όρια χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Δεν ξέρω αν όντως οι υπόλοιποι οδηγοί μπροστά μας ήταν άπιαστοι, αλλά όταν βρέθηκα μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Carlos όλα τελείωσαν. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα περισσότερο για να κλείσω τη διαφορά. Έκανα ένα λάθος όταν ήμουν εντός DRS και από εκεί και μετά τα πράγματα έμειναν ως είχαν. Το μονοθέσιο όμως δεν είχε να δώσει κάτι παραπάνω οδηγούσα στα όρια».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles