spot_img

Hamilton: «Είχαμε πολύ λάθος στρατηγική και set-up στον αγώνα»

Ο Lewis Hamilton έφερε ένα αόμα μέτριο αποτέλεσμα στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, όπου τερμάτισε 5ος, ενώ δεν έκρυψε πως η ομάδα έκανε λανθασμένη στρατηγική και set-up στο μονοθέσιο.

Η Mercedes-AMG φαίνεται πως βρίσκεται ξανά σε πειραματικό στάδιο με στόχο να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες της W14 E-Performance. Παρά το γεγονός πως ήταν ταχύτεροι αυτό το αγωνιστικό τριήμερο από την Scuderia Ferrari είναι ακόμα αρκετά μακριά από τη μάχη της κορυφής. Ο Lewis Hamilton είχε έναν αρκετά δύσκολο αγώνα στη Σαουδική Αραβία και δυσκολεύτηκε ειδικά στο ξεκίνημα καθώς σε αντίθεση με τους υπόλοιπους οδηγούς του grid εκκίνησε με το σκληρό σετ ελαστικών.

Τα πράγματα δεν έδειχναν να βελτιώνονται για το Βρετανό και η διαφορά του από τον teammate George Russell έφτανε τα δέκα δευτερόλεπτα. Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής υποστήριξε πως έκανα λάθος στην στρατηγική και στο στήσιμο του μονοθεσίου.

«Καταφέραμε ως ομάδα να σημειώσουμε πολύ σημαντικούς βαθμούς και ο George τερμάτισε 3ος που είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Προσπάθησα όσο μπορούσα και το σημαντικό είναι να προχωράς μπροστά βήμα-βήμα και είμαι πολύ ικανοποιημένος που κατάφερα από 7ος να τερματίσω 5ος. Η στρατηγική που επιλέξαμε δεν δούλεψε όπως θα ήθελα για εμένα, όπως επίσης και το στήσιμο του μονοθεσίου. Αν είχα το ίδιο set-up με τον George θα ήμουν σε πολύ καλύτερη θέση. Έχουμε πολλά πράγματα πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε, φεύγουμε όμως με αρκετά θετικά στοιχεία.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

Ο Russell αν και πέρασε 4ος τη γραμμή τερματισμού πήρε τελικά τους βαθμούς της 3ης θέσης καθώς ο Fernando Alonso δέχθηκε επιπλέον ποινή δέκα δευτερολέπτων μετά το τέλος του αγώνα. Ο Hamilton αν και έκανε απίστευτη διαχείριση των ελαστικών του μετά την αλλαγή σε μεσαίο σετ ελαστικών παρέμεινε στην 5η θέση, αλλά παραμένει αισιόδοξος.

«Στο στήσιμο του μονοθεσίου η επιλογή ήταν 50-50 και ο καθένας μας διάλεξε κάτι διαφορετικό. Συνήθως η μια επιλογή είναι και η λανθασμένη και το set-up του George ήταν αυτό που απέδιδε στην πίστα, οπότε το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να ακολουθήσω όσο μπορώ στο ρυθμό του. Κάναμε όμως καλή πρόοδο αυτό το τριήμερο».

Η Mercedes με τους επιπλέον βαθμούς είναι τώρα στη 2η θέση της κατάταξης Κατασκευαστών μπροστά από την Aston Martin με 41 βαθμούς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles