spot_img

Απογοήτευση οι κατατακτήριες της Ίμολα για τη Mercedes

Τα πολλαπλά προβλήματα της Mercedes-AMG συνεχίστηκαν και στην Ίμολα, με τους οδηγούς της να έχουν το χειρότερο αποτέλεσμα της ομάδας στις κατατακτήριες δοκιμές στην υβριδική εποχή της Formula 1.

Απογοητευτικό το ξεκίνημα του τριημέρου για την Mercedes στο GP Εμίλια-Ρομάνια όταν και οι δύο οδηγοί της ομάδας έμειναν εκτός Q3, με τις καιρικές συνθήκες κατά την περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών της Παρασκευής να φέρνουν σε δύσκολη θέση τα δυο «ασημί βέλη». Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισαν με την W13 ήταν το γεγονός πως δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να φέρουν τα ελαστικά στην κατάλληλη θερμοκρασία. Κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει και το είδαμε για πρώτη φορά στην υβριδική εποχή της Formula 1 είναι το ότι οι Lewis Hamilton και George Russell κατάφεραν οριακά να περάσουν στο Q2. 

Είναι η δεύτερη φορά στην φετινή σεζόν, όπου ο 7φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μένει εκτός Q3 σε κατατακτήριες δοκιμές. Μάλιστα, δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του μετά το τον αποκλεισμό του στο Q2.

Δεν ήταν καθόλου καλή εμφάνιση και είναι λογικό να είμαι απογοητευμένος. Ήρθαμε με περισσότερη αισιοδοξία, γιατί γνωρίζουμε πόσο σκληρά δουλεύουν όλοι πίσω στο εργοστάσιο και απλά δεν απέδωσε. Είναι πολύ απογοητευτικό και η απόδοσή μας ήταν πολύ κακή. Δεν είμαστε στο επίπεδο που θα έπρεπε και ήταν πολλά πράγματα που έπρεπε να είχαμε αλλάξει. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Πριν συμπληρωθεί το μισό Q2 η διαδικασία διεκόπη λόγω της εξόδου που είχε ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari και προκάλεσε την κόκκινη σημαία κόκκινη σημαία. Κατά την διακοπή αυτή όμως η βροχή άρχισε να δυναμώνει και γκρέμισε τις ελπίδες των δυο οδηγών να σημειώσουν ταχύτερο χρόνο. Καθώς είδαν πως οι συνθήκες δεν θα βελτιωθούν, δεν επιχείρησαν στη γερμανική ομάδα να βγουν στην πίστα μετά την επανέναρξη.  Ο Hamilton συνέχισε λέγοντας: 

Όπως και να έχει θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να κερδίσουμε θέσεις στον αγώνα sprint αύριο. Θα είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά ελπίζω να μας βοηθήσει περισσότερο και ο καιρός και να βρεθούμε πιο μπροστά. Κάθε Σαββατοκύριακο και ό ,τι μπορούμε να κερδίσουμε από αυτό είναι μια σανίδα σωτηρίας για εμάς.

Photo: Mercedes-AMG

Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος sprint αγώνας της σεζόν. Ο George Russell δείχνει σκεπτικός για την πιθανή έκβασή του. 

Συνήθως σε αυτούς του αγώνες δεν αλλάζουν και πολλά. Θα έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε πως θα συμπεριφερθούν τα νέα μονοθέσια. Βέβαια οι γύροι είναι λίγοι για να εκμεταλλευτούμε την φθορά στα ελαστικά των υπολοίπων που είναι το δυνατό μας σημείο.         

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles