spot_img

MotoGP Πορτογαλίας FP3: Πέρασε στην αντεπίθεση ο Oliveira

O Miguel Oliveira ολοκλήρωσε στην κορυφή των χρόνων στο FP3 του GP Πορτογαλίας για την KTM και οι θέσεις σε Q1 και Q2 έχουν πλέον κριθεί.

Η αγωνιστική δράση για το MotoGP στην πίστα του Portimao ξεκίνησε με την κατάσταση του οδοστρώματος να είναι παρόμοια με αυτή της Παρασκευής. Αυτό που άλλαξε ήταν η κορυφή των χρόνων, με την ταχύτερη μοτοσικλέτα να είναι η ΚΤΜ. Ο Miguel Oliveira σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο μέχρι τώρα στο τριήμερο του εντός έδρας αγώνα του στο 1:50.552. Στη 2η θέση ήταν ο Joan Mir με Suzuki σε απόσταση μόλις 0,049s. Ο Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo, έφερε τη Yamaha του στην 3η θέση και είχε διαφορά 0,054s από την κορυφή. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Brad Binder με τη δεύτερη εργοστασιακή ΚΤΜ, ο οποίος είχε και μία άσχημη πτώση προς το τέλος της διαδικασίας.

Ο Marc Marquez είχε και αυτός μία μεγάλη πτώση στα πρώτα λεπτά του FP3, ευτυχώς για τον ίδιο είναι καλά στην υγεία του. Ο Ισπανός αναβάτης ήταν ο ταχύτερος για τη Honda στην 5η θέση, ενώ ακριβώς πίσω του στην 6η θέση είχε τον teammate του, Pol Espargaro. Πολύ καλό πλασάρισμα η 7η θέση για τον Marco Bezzecchi με Ducati, ο οποίος είχε και αυτός την άτυχη στιγμή του λίγο πριν τη λήξη της διαδικασίας. Στην 8η θέση βρέθηκε ο Johann Zarco με Ducati, ενώ η Aprilla είχε τους Aleix Espargaro και Maverick Vinales στις θέσεις 9 και 11 αντίστοιχα. Ανάμεσά τους βρισκόταν ο Jack Miller με εργοστασιακή Ducati στη 10η θέση και ήταν ο τελευταίος αναβάτης που προκρίνεται απευθείας στο Q2.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Στις θέσεις 12 και 13 ακολούθησαν οι αναβάτες της Ducati, Jorge Martin και Francesco Bagnaia. Ο Franco Morbidelli με Yamaha ήταν στη 14η θέση, στη 15η πλασαρίστηκε ο Alex Marquez με Honda. Ο Luca Marini με Ducati ολοκλήρωσε τη διαδικασία στη 16η θέση και ο Andrea Dovizioso με Yamaha στη 17η θέση.

Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης (18 μέχρι 25) βρέθηκαν, κατά σειρά, οι Remy Gardner (KTM), Enea Bastianini (Ducati), Takaaki Nakagami (Honda), Raul Fernandez (KTM), Alex Rins (Suzuki), Fabio Di Giannantonio (Ducati), Darryn Binder (Yamaha) και ο Lorenzo Savadori (Aprilla).

Η αγωνιστική δράση στο MotoGP συνεχίζεται με το FP4 στις 15:30 ώρα Ελλάδος και τις κατατακτήριες στις 16:10 ώρα Ελλάδος. 

Συνδυασμένα αποτελέσματα ελεύθερων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles