spot_img

Αποκαλύφθηκε η πίστα του GP Σαουδικής Αραβίας

Η F1 αποκάλυψε την χάραξη της πίστας στην οποία θα διεξαχθεί το πρώτο GP Σαουδικής Αραβίας αργότερα μέσα της σεζόν.

Το σπορ θα επισκεφτεί τη χώρα της μέσης Ανατολής για πρώτη φορά στο 2021. To Jeddah Street Circuit θα αποτελέσει το ταχύτερο σιρκουί πόλης στην ιστορία του σπορ. Θα αποτελείται από 27 στροφές και θα έχει μήκος 6.175 χιλιόμετρα, με τις προσομοιώσεις να δείχνουν σε πολλά σημεία ταχύτητες άνω των 250 χλμ/ώρα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 18 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο αγώνας θα είναι νυκτερινός, με τους προβολείς να φωτίζουν την νέα πίστα στο καλεντάρι. Από την F1 αναμένουν μοναδικές μονομαχίες και υπολογίζουν πως το Jeddah Street Circuit θα διαθέτει τρεις ζώνες DRS. Ο αρχιτέκτονας της πίστας είναι ο γνωστός σε όλους Hermann Tilke και τη δημιούργησε σε συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα της F1 την οποία ηγείται ο Ross Brawn.

Δείτε το GP Ισπανίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Ο Βρετανός μίλησε για την νέα πίστα την οποία παρουσίασε η F1.

Είναι πάντα εντυπωσιακό να αποκαλύπτεις λεπτομέρειες μιας νέας πίστας και δεν αποτελεί εξαίρεση το Jeddah Street Circuit. Δουλέψαμε στενά με την ομάδα του Tilke και τους διοργανωτές ώστε να διασφαλίσουμε πως έχουμε μια πίστα όπου θα προσφέρει δράση ρόδα με ρόδα για τους οπαδούς μας. Παράλληλα θα αποτελέσει πρόκληση για όλους τους οδηγούς. Ο σχεδιασμός προσφέρει τα καλύτερα από ένα σιρκουί πόλης, όμως διαθέτει γρήγορους τομείς που δημιουργούν μεγάλες ταχύτητες και ευκαιρίες για προσπέρασμα. Το σκηνικό θα είναι τρομερό, δίπλα στην Ερυθρά Θάλασσα και ανυπομονούμε να δούμε τα μονοθέσια στην πίστα τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Η Jeddah Street Circuit είναι προσωρινό σιρκουί. Η μόνιμη πίστα θα κατασκευαστεί τα επόμενα δύο με τρία χρόνια σε κοντινή περιοχή. Εσάς πως σας φαίνεται η χάραξη της πίστας για το GP Σαουδικής Αραβίας;

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε έναν γύρο στο Jeddah Street Circuit.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την Ανάλυση των Χειμερινών Δοκιμών.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles