spot_img

Μάχες μέχρι τελικής πτώσης στην Ισπανία για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Το GP στην Ισπανία μας χάρισε πέρα για πέρα συναρπαστικές μονομαχίες, με την Κατηγορία Pro-Am να δίνει τη δική της παράσταση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Το σκηνικό μεταφέρθηκε από την έρημο του Μπαχρέιν στην Καταλονία και το Circuit de Catalunya, για τον τρίτο αγώνα της σεζόν. Οι οδηγοί της Pro-Am Κατηγορίας έκαναν τον δεύτερο σερί τους αγώνα, μπαίνοντας σε μια πολύ διαφορετική λογική προπόνησης. Η ένταση και η αγωνία ήταν μεγάλη, με τον καιρό να κάνει τη χάρη στους οδηγούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Πάνος Καραφουλίδης. Ο οδηγός της McLaren πήρε ακόμα μια pole position, αυτή τη φορά με εμφατικό τρόπο. Έκανε την τέλεια εκκίνηση, η πρωτοπορία του δεν απειλήθηκε και έφτασε στη δεύτερη νίκη σε τρεις αγώνες στο Πρωτάθλημα. Με όπλο του το τελευταίο κομμάτι, κατάφερε να κρατά εκτός DRS τους οδηγούς που τον πίεσαν στο μέσον του αγώνα. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Γιώργος Δαχρετζής. Ο οδηγός της Alfa Romeo είχε έναν πολύ σταθερό αγώνα, ακολούθησε στρατηγική ενός pit-stop και πήρε 18 υπερπολίτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ μέχρι τον τελευταίο γύρο στην Suzuka

Πίσω του το βάθρο έκλεισε ο Γιώργος Σκοδριάνος με την Renault. Ξεκινώντας και πάλι από το πίσω μέρος του grid έδωσε καταπληκτικές μάχες και πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Πίσω του στην 4η θέση ήταν ο Θάνος Χουσίδης. Ο οδηγός της Williams ήταν σε στρατηγική δύο pit-stop το οποίο του στοίχησε το βάθρο. Όμως έδωσε παράσταση με τρομερές προσπεράσεις στο τέλος του αγώνα και για πολύ λίγο έχασε το βάθρο των νικητών. Στην 5η θέση είδαμε τον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου. Ο οδηγός της Ferrari ανέκαμψε μετά την ποινή του στο Μπαχρέιν και πραγματοποίησε τη καλύτερη του εμφάνιση. Σε όλο τον αγώνα ήταν ρόδα-ρόδα με αντιπάλους και μόνο περήφανος πρέπει να είναι για την εμφάνιση αυτή.

Ο Γιώργος Τοϊγκούνης ήταν εξαιρετικός αλλά και πολύ άτυχος. Ο οδηγός της Alfa Romeo τερμάτισε στην 3η θέση, όμως δέχθηκε ποινή. Στον εναρκτήριο γύρο πέρασε υπό καθεστώς Virtual Safety Car αντίπαλο του και δέχθηκε ποινή 5s μετά το τέλος του αγώνα. Οι διαφορές ήταν τόσο μικρές που έχασε τρεις θέσεις. Πίσω του στην 7η θέση ήταν ο Θάνος Κουτσαυλής. Ο Έλληνας οδηγός αντικατέστησε στην McLaren τον Μαρίνο Κατσαμπούμη και έκανε μια τρομερή εμφάνιση, ενώ κάποια στιγμή ήταν σε θέση βάθρου.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 18 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Στέφανος Βουγιατζής είχε τρομερές μονομαχίες στο δεύτερο μισό, παίρνοντας στο τέλος την 8η θέση της κατάταξης με την ομάδα της Haas. O Δημήτρης Ακρίβος είχε έναν περιπετειώδη αγώνα. Στους πρώτους γύρους ήταν καταπληκτικός κερδίζοντας 10 ολόκληρες θέσεις. Όμως μια ποινή διέλευσης του στέρησε την ευκαιρία να παλέψει ακόμα και για το βάθρο. Την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε ο Κώστας Κατσικάς με την δεύτερη Ferrari, παίρνοντας τον πρώτο του βαθμό, σε μια φοβερή εμφάνιση.

Εκτός αυτής έμεινε ο Σπύρος Σεβαστός. Ο οδηγός της Red Bull ξεκίνησε 2ος , όμως δεν είχε καλό αγώνα. Έδωσε εκπληκτικές μάχες και έκανε τρομερά προσπεράσματα, υποψήφια για τα καλύτερα της χρονιάς. Όμως στον τελευταίο γύρο μαχόμενος με τους Κουτσαυλή και Βουγιατζή έχασε αρκετές θέσεις και βαθμούς. Εκτός 10άδας είδαμε επίσης τους Δημήτρη Σχορτσανίτη, Βενιαμίν Αϊβαζίδη, Αλέξανδρο Μεταξάκη που έκανε ταχύτερο γύρο, Λάζαρο Κιρίτση και Θοδωρή Θεοδώρου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Ανδρέας Καρίπης, Δημήτρης Καραντζιάς, Χρήστος Παπαχρήστος και Ρένος Δημητρίου.

Μετά την Ισπανία, το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 μεταφέρεται στην Ιαπωνία για τον τέταρτο αγώνα της Κατηγορίας Pro-Am.

Δείτε το εκπληκτικό GP Ισπανίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Βαθμολογία ΟδηγώνΙσπανία Ελληνικό Πρωτάθλημα F1Βαθμολογία Ομάδων

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles