spot_img

Απώλειες 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την F1 το 2020

Η F1 είδε τα πρώτο τετράμηνο του 2020 να έχει τραγικά νούμερα όσον αναφορά τα έσοδα, με την έλλειψη αγωνιστικής δράσης να κοστίζει σημαντικά.

Οι πρώτοι τέσσερις μήνες για το 2020 με τη πανδημία του covid-19 να έχει σταματήσει την αγωνιστική δράση, αποτελούν εφιάλτη για τα έσοδα της Formula 1. Οι πρώτοι αγώνες είτε έχουν αναβληθεί, είτε έχουν ακυρωθεί, με την Liberty Media να εργάζεται σε ένα καλεντάρι το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει 15 με 18 αγώνες. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να δούμε διπλά Grand Prix στην ίδια πίστα, όπως επίσης και αγώνες σε πίστες που δεν ήταν στο καλεντάρι, με το Portimao να είναι μια επιλογή.

Τα έσοδα στο πρώτο τέταρτο του 2020 ανήλθαν στα 40 εκατομμύρια δολάρια, ενώ την ίδια χρονική περίοδο το 2019, τα έσοδα ήταν στα 246 εκατομμύρια δολάρια, με την έλλειψη αγώνων να έχει συμβάλλει στην εξέλιξη αυτή. Επιπλέον, η μετοχή της F1 είχε πέσει μέχρι και στα 21 δολάρια, όμως τώρα κινείται οριακά πάνω από τα 30 δολάρια, δείχνοντας μια μικρή αλλά ανοδική πορεία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τα έσοδα στο δεύτερο μισό του 2020 θα είναι περισσότερα, όμως οι αγώνες δίχως θεατές δεν πρόκειται να δώσουν τα χρήματα που απαιτούνται από την F1. Μεγάλες χαμένες θα βγουν οι ομάδες, οι οποίες θα δουν το χρηματικό έπαθλο του 2021 να είναι πολύ μικρότερο από το φετινό, μιας και αποτελείται από τα έσοδα της προηγούμενης χρονιάς.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles