spot_img

Αποσύρεται ο Raikkonen στο τέλος της σεζόν

Ο Kimi Raikkonen θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2021, απόφαση που, σύμφωνα με τον ίδιο, έλαβε τον περασμένο χειμώνα.

Ο Kimi Raikkonen έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2001 με τη Sauber. Αρκούσε μία σεζόν ώστε να εντυπωσιάσει αρκετά και να κερδίσει μία θέση στη McLaren το 2002. Εκεί έμεινε 5 χρόνια, χωρίς να μπορέσει να κατακτήσει κάποιο τίτλο, αν και πρόσφερε αρκετές εντυπωσιακές στιγμές, έχοντας πετύχει 9 νίκες και 35 βάθρα. Το 2007 μετακινήθηκε στη Ferrari, αντικαθιστώντας τον Michael Schumacher. Η πρώτη του σεζόν εξελίχθηκε εντυπωσιακά, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών στον τελευταίο αγώνα στη Βραζιλία. Έμεινε άλλα 2 χρόνια στη Scuderia χωρίς να κατακτήσει άλλο τίτλο. 

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στο τέλος του 2009, αποχώρησε από τη Ferrari και τη Formula 1, δοκιμάζοντας την τύχη του στο WRC. Επέστρεψε στη Formula 1 το 2012, αγωνιζόμενος για 2 χρόνια με τη Lotus, σημειώνοντας 2 νίκες και 15 βάθρα. Η επιστροφή του στη Ferrari έγινε το 2014, χωρίς να έχει την ίδια επιτυχία με το πρώτο του πέρασμα. Έμεινε για 5 χρόνια, στα οποία πέτυχε 1 νίκη το 2018 και συνολικά 26 βάθρα. Από το 2019 μετακόμισε στην Alfa Romeo, η οποία είναι και η τελευταία του ομάδα στη Formula 1. Δεν πέτυχε κάποια νίκη, βάθρο ή pole position, όμως συνεχίζει να δείχνει τις οδηγικές του ικανότητες ακόμα και με ένα από τα πιο αδύναμα μονοθέσια του grid.

Ο Kimi Raikkonen έκανε γνωστή την απόσυρσή του στο τέλος της σεζόν μέσω ανακοίνωσής του στα social media, όπου έγραψε:

Αυτό ήταν. Αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία μου στη Formula 1. Είναι μία απόφαση που έλαβα τον περασμένο χειμώνα. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, όμως μετά από αυτή τη σεζόν, είναι ώρα για άλλα πράγματα. Παρόλο που η φετινή σεζόν βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, όλες τις ομάδες μου, τον οποιονδήποτε αναμείχθηκε στην αγωνιστική μου καριέρα. Ειδικότερα, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς τους καταπληκτικούς φιλάθλους που με υποστηρίζατε όλον αυτόν τον καιρό. Η πορεία μου στη Formula 1 θα φτάσει στο τέλος της, όμως υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα στη ζωή που θέλω να βιώσω και ν’ απολαύσω. Θα τα πούμε μετά απ’ όλα αυτά! Με εκτίμηση, Kimi.»

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Kimi Raikkonen ήταν μία από τις πιο εμβληματικές παρουσίες οδηγών στη Formula 1 τα τελευταία 20 χρόνια. Το άθλημα θα είναι διαφορετικό χωρίς τον ίδιο στα paddock. Κατάφερε να αποκτήσει ένα μεγάλο κοινό και γενικότερα κέρδισε τη συμπάθεια του κόσμου της Formula 1 με τις ικανότητές του εντός πίστας, αλλά και τη μοναδική του προσωπικότητα εκτός πίστας.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles