spot_img

Η μετακίνηση του Russell στη Mercedes φέρνει ντόμινο εξελίξεων

Με δεδομένο πως ο George Russell θα μεταβεί στη Mercedes, το μετεγγραφικό παζάρι της Formula 1 αναμένεται να “πάρει φωτιά” στις επόμενες ημέρες.

Ο George Russell αναμένεται, αργά ή γρήγορα, να βρει θέση στη Mercedes το 2022, αντικαθιστώντας τον Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός, εφόσον αποχωρήσει, είναι ο βασικός στόχος της Alfa Romeo. Σύμφωνα με πληροφορίες του Automotonews.gr, απομένουν μόνο τα διαδικαστικά ώστε να ολοκληρωθεί το deal με την ομάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μετακίνηση του Φινλανδού θα γίνει με τις ευλογίες της Ferrari, η οποία θέλει έναν οδηγό υψηλού επιπέδου στην Alfa Romeo. 

Ο Bottas θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Kimi Raikkonen, που εκτιμάται πως θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος του 2021. Παρ’ όλα αυτά, δε θα είναι η μοναδική αλλαγή στο δίδυμο οδηγών της Alfa Romeo, καθώς την πόρτα της εξόδου φαίνεται πως θα δει και ο Antonio Giovinazzi.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του racefans.net, αντικαταστάτης του Ιταλού θα είναι ο Ολλανδός πρωταθλητής της Formula E, Nyck de Vries. Πρόκειται για ένα ακόμα project της Mercedes που θα βρει θέση στη Formula 1 και η μετακίνησή του στην Alfa Romeo ίσως να συνδέεται με τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν οι επικεφαλής των δύο ομάδων, Toto Wolff και Frederic Vasseur. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του automotonews, “Slipstream”, στις 31 Αυγούστου, οι δύο ισχυροί παράγοντες γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια, με τον Vasseur να είναι επίσης μάρτυρας στον γάμο του Wolff.

Όσο για τον Giovinazzi, ο οποίος παραμένει στο δυναμικό της ακαδημίας οδηγών της Ferrari, θα παραμείνει στην ιταλική ομάδα κατά μία ευρεία έννοια. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, θα είναι ο τρίτος οδηγός της Scuderia το 2022 και θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στο project Hypercar της Ferrari για το WEC.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Ο Nyck de Vries φημολογείται εδώ και αρκετό καιρό πως θα είναι ο αντικαταστάτης του Russell στη Williams. Μετά, όμως, τις τελευταίες εξελίξεις, ένα από τα υποψήφια ονόματα για την ιστορική ομάδα στο 2022 είναι ο Alexander Albon. Από τη στιγμή που ο Sergio Perez ανανέωσε με τη Red Bull, η επιστροφή του Albon στην πρώην ομάδα του, για την ώρα, δε θα συμβεί.

Η Williams αποτελεί πιθανό προορισμό του, με τον επικεφαλής της ομάδας, Jost Capito, να συνδέεται έμμεσα με τη Red Bull μέσω της παρουσίας του στη Volkswagen (είχε χορηγό τη Red Bull) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σε ό,τι αφορά τον Albon, η πρόθεση της Red Bull, σύμφωνα με δηλώσεις του Christian Horner, είναι να παραμείνει ο Ταϊλανδός ως δοκιμαστής της ομάδας, εκτός και αν βρει θέση στη Formula 1 το 2022. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles