spot_img

Αργεί η απόφαση της Audi για είσοδο στην F1

Οι φίλοι της F1 πρέπει να περιμένουν ακόμα μερικούς μήνες μέχρι η Audi να πάρει την τελική της απόφαση για το αν θα εισέλθει στο σπορ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, η απόφαση της Audi για είσοδο στη Formula 1 μετατοπίζεται για την άνοιξη. Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολεί την κοινότητα της Formula 1 για τα επόμενα χρόνια είναι η είσοδος του Volkswagen Group. Ο γερμανικός όμιλος συμμετείχε σε συζητήσεις για τη διαμόρφωση των κανονισμών, σχετικά με τις μονάδες ισχύος που θα χρησιμοποιεί το άθλημα από το 2026. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως μάλλον είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της εισόδου του Volkswagen Group στη Formula 1. Πρόσφατα υπήρχε η πληροφόρηση πως η επίσημη ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1980s

Ωστόσο, νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για παράταση της επίσημης πληροφόρησης, τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά την Audi. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Reuters.com, η απόφαση της γερμανικής αγωνιστικής εταιρείας πηγαίνει πιο πίσω απ’ ό,τι αναμενόταν και πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο ή Απρίλιο. Το όλο θέμα θα συζητηθεί στο meeting των συμβούλων της εταιρείας στα τέλη Φεβρουαρίου. Κατά συνέπεια, η όποια απόφαση θα ληφθεί και θ’ ανακοινωθεί αργότερα.

Δείτε την αξιολόγηση των οδηγών της F1 από το Automotonews για το 2021.

Την ίδια πληροφόρηση, αλλά για το Volkswagen Group, μεταφέρει και η γερμανική εφημερίδα F.A.Z. Πιο συγκεκριμένα, ο γερμανικός όμιλος θα δώσει οριστική απάντηση για το αν θα μπει και η Porsche και η Audi στη Formula 1 (ή μία από αυτές) στα τέλη Φεβρουαρίου. Ένας εκπρόσωπος της Porsche ανάφερε πως το ζήτημα αυτό είναι ακόμα στη φάση αξιολόγησης, όμως δεν έκανε κάποιο περαιτέρω σχόλιο για το αν έχει παρθεί κάποια απόφαση.

Σύμφωνα με το Reuters.com, ο καθοριστικός παράγοντας για το αν θα εμπλακεί εν τέλει το Volkswagen Group με τη Formula 1 είναι η απόφαση του αθλήματος για τα καύσιμα. Είναι γνωστές οι προθέσεις της Formula 1 για χρήση συνθετικών καυσίμων από το 2026 και αυτό φαίνεται πως το λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της ο γερμανικός όμιλος.

Η απόφαση του Volkswagen Group ίσως καθυστερήσει, όμως η (σχεδόν βέβαιη) είσοδός της στη Formula 1 αναμένεται ν’ αλλάξει τις ισορροπίες. Επίσης, σημαντικό είναι να οριστικοποιηθεί και ο τρόπος με τον οποίο θα μπει ο γερμανικός όμιλος και με ποιες αγωνιστικές εταιρείες. Υπενθυμίζεται πως ενώ η Porsche φημολογείται για είσοδο απλά ως προμηθευτής κινητήρων, η Audi έχει στα πλάνα της την αγορά της McLaren. Το τελευταίο φυσικά δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα, ωστόσο είναι επιβεβαιωμένο πως έχουν υπάρξει συζητήσεις.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles