spot_img

Το WRC έκανε την δική του πρεμιέρα

Το WRC έκανε πρεμιέρα για το 2022, με τις Toyota, Hyundai και M-Sport Ford να παρουσιάζουν τα αγωνιστικά Rally1 νέας γενιάς στην Αυστρία.

Το WRC έκανε ποδαρικό για τη νέα, υβριδική εποχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο Σάλτσμπουργκ, με το εντυπωσιακό Hangar-7 να φιλοξενεί την επίσημη παρουσίαση της νέας σεζόν του για τις Toyota, Hyundai και M-Sport Ford.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1980s

Το 2022, η τεχνολογία των αγωνιστικών αλλάζει και πλέον όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally1 θα πρέπει να είναι υβριδικά, κάτι που θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς όλα τα μεγάλα εργοστάσια έχουν να παρουσιάσουν τις δικές τους λύσεις.

Στην φαντασμαγορική εκδήλωση παρουσίασης των νέων Rally1 αγωνιστικών ήταν παρών ο νέος πρόεδρος της FIA, Mohamed Ben Sulayem. Ο Σαουδάραβας είναι πρώην οδηγός αγώνων ράλλυ και έχει συμμετάσχει σε αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Δείτε την αξιολόγηση των οδηγών της Formula 1 για το 2021.

H πρωταθλήτρια Toyota αποκάλυψε το νέο Yaris Rally1 WRC, με το οποίο επιθυμεί να κατακτήσει και τους δύο παγκόσμιους τίτλους. Οδηγοί των Ιαπώνων θα είναι το 2022 οι Elfyn Evans, Kalle Rovanpera, Takamoto Katsuta και σε επιλεγμένα ράλλυ ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier. Ο Γάλλος μάλιστα απουσίαζε από την εκδήλωση στην Αυστρία, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να βρίσκεται εκεί.

WRC 2022
Photo: Toyota

Η Hyundai μπαίνει στην υβριδική εποχή του WRC με δυναμικό τρόπο και θέλει να σπάσει την κυριαρχία της Toyota. Για να το καταφέρει αυτό, επιθυμεί οι Ott Tanak και Thierry Neuville να φέρουν τον τίτλο στην κορεατική ομάδα, ενώ οι Dani Sordo και Oliver Solberg θα εναλλάσσονται πίσω από το τιμόνι του i20 Rally1 WRC.

Photo: Hyundai

H M-Sport Ford είναι η πιο φιλόδοξη από τις τρεις ομάδες, με την αμερικανική φίρμα να είναι πιο ενεργή με την εξέλιξη του νέου Puma Rally1 WRC που κάνει ντεμπούτο στους αγώνες ράλλυ. Οδηγοί της ομάδας θα είναι οι Craig Breen, Adrien Fourmaux και Gus Greensmith και σε επιλεγμένα ράλλυ ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb.

Photo: Redbullcontentpool.com

To πρωτάθλημα του WRC για το 2022 ξεκινά αυτόν τον μήνα στις 20-23 Ιανουαρίου, με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για τη Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles