spot_img

Αυτό είναι το Hypercar της Alpine του 2024

Η Alpine επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία των αγώνων αντοχής από το 2024, Hypercar, με το νέο της πρωτότυπο αγωνιστικό. 

Οι 24H Le Mans είναι το επίκεντρο της προσοχής τις τελευταίες ημέρες, καθώς ολοκληρώθηκε ο αγώνας στο πλαίσιο της 100ης επετείου. Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, μια ημέρα χαλάρωσης για να κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες τους. Δίχως δράση στην πίστα, υπήρξαν διάφορες ανακοινώσεις, με μία άκρως σημαντική να είναι της Alpine.

H γαλλική φίρμα παρουσίασε το νέο της Hypercar προδιαγραφών LMDh, το οποίο έχει την ονομασία A424_β. Έχει εξελιχθεί με βάση σασί της Oreca και θα πάρει μέρος στο WEC και τις 24 Ώρες Λε Μαν το 2024. Η Alpine θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής με δύο αγωνιστικά πρωτότυπα για πρώτη φορά μετά το 2022.

Το A424_β θα παίρνει κίνηση από έναν V6 twin-turbo κινητήρα 3.4 λίτρων της Mechachome, ενώ ένα υβριδικό σύστημα απόδοσης 50 kW θα δίνει επιπλέον ισχύ.

Η Alpine θα είναι ένας εκ των τεσσάρων νέων κατασκευαστών που θα κάνουν ντεμπούτο στο WEC την επόμενη σεζόν και θα πλαισιώσει την ήδη εντυπωσιακή λίστα συμμετεχόντων. Μαζί με τους Γάλλους θα εισέλθουν στο πρωτάθλημα στην κατηγορία Hypercar οι: BMW, Lamborghini και Isotta Fraschini.

Στο WEC συμμετέχουν ήδη οι: Toyota, Ferrari, Peugeot, Porsche, Cadillac, Glickenhaus Racing και Vanwall.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles