spot_img

Ποιός θα είναι ο επόμενος προμηθευτής ελαστικών στην F1;

Πολύ πιθανό να έχουμε νέα εταιρεία που θα παρέχει ελαστικά στην F1 από το 2025, καθώς η Pirelli δεν «παίζει» μπάλα μόνη της.

Νωρίτερα φέτος η FIA είχε ανακοινώσει πως άνοιξε την πλατφόρμα αιτήσεων για νέο προμηθευτή ελαστικών της Formula 1. Η εταιρεία που θα κερδίσει το συμβόλαιο με την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού θα παρέχει ελαστικά στις ομάδες για τις σεζόν των 2025, 2026 και 2027.

Από το 2011, η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula 1. Η ιταλική φίρμα έχει συνδέσει το όνομά της με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, κερδίζοντας συμβόλαια κόντρα σε ισχυρό ανταγωνισμό. Στον προηγούμενο διαγωνισμό της FIA είχε αντίπαλο την κορεατική Hankook.

Η διορία υποβολής αιτήσεων για προμήθεια ελαστικών στη Formula 1 από το 2025 ήταν στις 15 Μαΐου. Η Pirelli συμπλήρωσε τη φόρμα της FIA, παρά τις αμφιβολίες που είχε εκφράσει σχετικά με το αν η εμπλοκή της στο σπορ συνάδει με τη μελλοντική της στρατηγική. Σύμφωνα με το motorsport.com, η ιταλική φίρμα δεν είναι η μόνη στο παιχνίδι. Η Bridgestone έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της ώστε να επιστρέψει στη Formula 1 και η αίτησή της βάζει «φωτιά» στο παιχνίδι διεκδίκησης του χρυσού συμβολαίου. H ιαπωνική φίρμα είχε εμπλακεί στο σπορ από το 1997 έως το 2010 και από το 2007 ήταν ο αποκλειστικός προμηθευτής. Κατέκτησε συνολικά 11 πρωταθλήματα και έδωσε σπουδαίες μάχες απέναντι σε Michelin και Goodyear.

Από τότε που η Bridgestone αποχώρησε από τη Formula 1 διατηρεί εμπλοκή σε πρωταθλήματα όπως το Super GT, ενώ η θυγατρική της Firestone είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής του Indycar.

Η FIA δεν έχει ανακοινώσει τον αριθμό των εταιρειών έχουν κάνει αίτηση για να προμηθεύσουν με ελαστικά τη Formula 1 από το 2025. Η παγκόσμια ομοσπονδία θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο επικρατέστερος εντός του καλοκαιριού.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #116 με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles