spot_img

Αυτοί θα είναι οι οδηγοί της Sauber το 2024

Η… Alfa Romeo ανακοίνωσε ποιοι οδηγοί θα οδηγούν για την ομάδα το 2024 όταν και θα αλλάξει ονομασία σε Sauber. 

Αναλλοίωτη θα μείνει η οδηγική σύνθεση της Alfa Romeo F1 Team για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2024, αφού όπως ανακοινώθηκε, θα διατηρήσει το δίδυμο των Valtteri Bottas και Guanyu Zhou.

Ο Φινλανδός και ο Κινέζος είναι teammates για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συνδυάζοντας εμπειρία με ταλέντο και δίψα για διάκριση. Ο Bottas μετράει 10 νίκες στη Formula 1 και αποτελεί τον ηγέτη της ελβετικής ομάδας, με την οποία υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με εφαλτήριο τη σεζόν του 2022.

Στην πρεμιέρα αυτής, στο Μπαχρέιν, ο Zhou δεν έγινε απλά ο πρώτος Κινέζος στην ιστορία της Formula 1 αλλά βαθμολογήθηκε κιόλας. Η παραμονή του είναι λογική, δεδομένου πως το 2024 επιστρέφει στο καλεντάρι και το Grand Prix στη Σαγκάη, πρώτη φορά από το 2019. Η επέκταση του συμβολαίου του είναι μονοετής.

Στο πόστο του θα παραμείνει και ο δοκιμαστής της Alfa Romeo F1 και πρωτοπόρος της βαθμολογίας στη Formula 2, ο 20χρονος Γάλλος, Theo Pourchaire. O Alessandro Alunni Bravi, εκπρόσωπος της ομάδας, ανέφερε.

«Τίποτα στη Formula 1 δεν αλλάζει μέσα σε μία νύχτα και επιλέξαμε να επενδύσουμε στη σταθερότητα σε ό,τι αφορά στους οδηγούς, δεδομένου πως θα πρόκειται για μεταβατική περίοδο για την ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Valtteri Bottas πρόσθεσε.

«Έχω την αίσθηση πως έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι μπροστά μας. Έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα, τα πάω πολύ καλά με τον Ζου και πιέζουμε ο ένας τον άλλο για να βελτιωθούμε».

Όσο για τον Κινέζο οδηγό, είπε.

«Είμαι περήφανος που αποτελώ μέλος της of Alfa Romeo F1 Team Stake και τους ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη τους».

Μετά τους πρώτους 14 αγώνες τους 2023, η Alfa Romeo είναι ένατη στη βαθμολογία κατασκευαστών, με 10 πόντους στο ενεργητικό της. Οι έξι έχουν έρθει από τον Μπότας και οι τέσσερις από τον Ζου.

Ακούστε το νέο μας podcast για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles