spot_img

GP Σιγκαπούρης: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Παίρνουμε χαρτί και στυλό και σημειώστε το πρόγραμμα του GP Σιγκαπούρης, το δέκατο πέμπτο αγώνα της Formula 1 στο 2023.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία της Formula 1 τελείωσε και το ταξίδι προς την Ασία ξεκινά με το Grand Prix Σιγκαπούρης το τριήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ θα επισκεφθεί τη Μαρίνα Μπέι, το σιρκουί που φιλοξένησε τον πρώτο νυχτερινό αγώνα στην ιστορία της F1. Μάλιστα, ξεκίνησε τη… μόδα Grand Prix που διεξάγονται υπό το φως των προβολέων και συνεχίζεται έως σήμερα.

Το πρώτο Grand Prix Σιγκαπούρης πραγματοποιήθηκε πίσω στο 2008. Φέτος η διαδρομή έχει υποστεί αλλαγές και έχει μήκος 4,94 χιλιόμετρα και αποτελείται από 19 στροφές. Λόγω των πολλών στροφών, οι ευκαιρίες για προσπέρασμα είναι μικρές, ενώ η στρατηγική θα παίξει μεγάλο ρόλο. Την Κυριακή οι οδηγοί θα διανύσουν συνολικά 62 γύρους. Τις περισσότερες νίκες στο Grand Prix Σιγκαπούρης έχει ο Sebastian Vettel με 5, ενώ τον ακολουθεί ο Λιούις Χάμιλτον με 4. Νικητής το 2022 ήταν ο Sergio Perez. Λόγω των αλλαγών στο σιρκουί, δεν υπάρχει επίσημο ρεκόρ πίστας.

Ακούστε το νέο μας podcast για τον κόσμο της Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας.   

Ο Max Verstappen θέλει να διευρύνει το ρεκόρ συνεχόμενων νικών του στη Formula 1 και η Σιγκαπούρη είναι η τέλεια ευκαιρία. Πρόκειται για μία πίστα στην οποία δεν έχει κερδίσει ποτέ στην καριέρα του. Η Red Bull Racing έχει την πρώτη της ευκαιρία να κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα κατασκευαστών αυτό το τριήμερο. Στη μάχη για τη δεύτερη θέση στις ομάδες, η Mercedes έχει 273 βαθμούς, με τη Scuderia Ferrari να ακολουθεί στους 228 βαθμούς, ενώ η Aston Martin έχει 217 βαθμούς.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών στη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για τις πιο μαλακές γόμες από την γκάμα της ιταλικής μάρκας και λόγω αυτού δεν αποκλείεται να δούμε στρατηγικές δύο pit-stop από τις ομάδες.

To GP Σιγκαπούρης θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+.

Πρόγραμμα GP Σιγκαπούρης σε ώρες Ελλάδος.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

12:30-13:30 – FP1

16:00-17:00 – FP2

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

12:30-13:30 – FP3

16:00-17:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές, QP

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

15:00 – Αγώνας (LIVE)

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles