spot_img

Αυτός θα είναι ο «καπετάνιος» της Alpine στο 2024

Η Alpine Racing F1 αποκάλυψε ποιος θα είναι αυτός που θα διοικεί την ομάδα της Formula 1 στην αγωνιστική σεζόν του 2024.

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό τριήμερο του Grand Prix Βελγίου, η Alpine ανακοίνωσε την απόλυση του επικεφαλής της Otmar Szafnauer και του τεχνικού διευθυντή Pat Fry. Ωστόσο, παρά τις μεγάλες διοικητικές αλλαγές, αποφάσισε για το προσεχές χρονικό διάστημα να μην προσλάβει άλλο διευθυντή για την ομάδα.

Αυτός που ανέλαβε τα ηνία ήταν ο αντιπρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της Alpine, Bruno Famin. Ο Γάλλος διετέλεσε το ρόλο του υπηρεσιακούς επικεφαλής στην ομάδα της Formula 1 μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι διοικητικές αλλαγές δεν σταμάτησαν όμως, καθώς ο Davide Brivio έγινε το νέο υψηλόβαθμο στέλεχος που αποχαιρέτησε τους Γάλλους.

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν.

Πλέον βρισκόμαστε στη χειμερινή αγωνιστική ανάπαυλα, στην οποία βέβαια τα εργοστάσια δουλεύουν νυχθημερόν ώστε να εξελίξουν όσο καλύτερα μπορούν τα μονοθέσια της επόμενης χρονιάς.

Ενόψει της σεζόν του 2024, ο Famin επιβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο ρόλο του επικεφαλής της Alpine και του αντιπροέδρου στο αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας.

«Η προτεραιότητά μου δεν είναι να βρω έναν νέο διευθυντή. Η προτεραιότητά μου είναι να κάνω όλους τους ανθρώπους της ομάδας να δουλέψουν αρμονικά μαζί. Δεν μου αρέσει να κάνω αλλαγές στον οργανισμό, απλά για να τις κάνω. Μπορείς να κάνεις όσες οργανωτικές αλλαγές θέλεις, με όποιον τρόπο θες και σε όσα τμήματα επιθυμείς, όμως εάν ο κόσμος δεν μπορεί να δουλέψει μαζί, τότε κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ποτέ. Το ζήτημα είναι όλοι οι εργαζόμενοι να μπορούν να αντλήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Μπορώ να πω πως μου αρέσει ο ρόλος του επικεφαλής της ομάδας. Αν μου πει ο πρόεδρος να βρω αντικαταστάτη, τότε θα το κάνω».

Μέσα στο 2023, η ομάδα του Ένστον κατέκτησε μόλις δύο βάθρα, ένα στο Μονακό δια χειρός Esteban Ocon και ένα στην Ολλανδία με τον Pierre Gasly.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles