spot_img

«Teammate Wars», Williams: Το απόλυτο του Albon

Τι συνέβη ανάμεσα στους Alex Albon, Logan Sargeant στο Teammate Wars της Williams για την αγωνιστική σεζόν του 2023; Ακολουθεί η απάντηση.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 για το 2023 ολοκληρώθηκε και είναι πια η κατάλληλη στιγμή για συμπεράσματα, απολογισμούς και… ταμείο! Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος σου αντίπαλος κάθε οδηγού, είναι ο teammate του.

Σταδιακά λοιπόν πραγματοποιούμε πλήρη αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες της Formula 1. Ξεκινήσαμε από την ουραγό Haas F1, συνεχίσαμε με τις Alfa Romeo και Scuderia AlphaTauri, ήρθε η ώρα του «Teammate Wars» για την έβδομη της φετινής βαθμολογίας κατασκευαστών, Williams.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι έγινε σε αυτόν τον… εμφύλιο, ανάμεσά στους Alex Albon και Logan Sargeant. Μετά από 22 Grand Prix, το επί μέρους σκορ στους αγώνες ήταν στο επιβλητικό 18-2 υπέρ του Ταϊλανδού, ενώ αμφότεροι είχαν εγκαταλείψει στα Grand Prix Αυστραλίας και Ιαπωνίας.

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν.


Ο έμπειρος πιλότος είχε οκτώ τερματισμούς στους βαθμούς ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος μόνο έναν – στον εντός έδρας αγώνα του, στο Circuit of the Americas του Όστιν.

Το καλύτερο πλασάρισμα του Albon ήταν στην έβδομη θέση ενώ του Sargeant στη δέκατη. Και μετά τα παραπάνω, η βαθμολογική τους συγκομιδή ήταν σχεδόν μονόπλευρη: μάζεψε 27 βαθμούς ο γεννημένος στο Λονδίνο οδηγός ενώ μόλις 1 ο Αμερικανός.

Στις κατατακτήριες, η υπεροχή του Albon είναι ακόμα πιο επιβλητική. Ήταν ο μοναδικός οδηγός στο grid που είχε το απόλυτο, έχοντας επικρατήσει του teammate του και στις 22 κατατακτήριες δοκιμές του 2023! Με δική του καλύτερη θέση στη σχάρα εκκίνησης την τέταρτη ενώ του teammate του την έκτη.

Όσο για τις εγκαταλείψεις, ο Albon μέτρησε τέσσερις ενώ ο Sargeantεπτά – τις περισσότερες στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 (μαζί με τον Esteban Ocon της Alpine F1).

Οι Albon και Sargeant θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της ιστορικής βρετανικής ομάδας και το 2024.

Ο πρώτος είχε ήδη συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν ενώ ο δεύτερος, έλαβε τα ευχάριστα νέα της ανανέωσης λίγο μετά το φινάλε της χρονιάς στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles