spot_img

Bahrain Test D1: Ταχύτερος ο Ricciardo, προβλήματα η Mercedes

O Daniel Ricciardo ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην εναρκτήρια διαδικασία της D1 για το Bahrain Test του 2021, ξεκινώντας με το δεξί.

Η σεζόν του 2021 ξεκίνησε επίσημα, με τα μονοθέσια να πατάνε πίστα για πρώτη φορά φέτος. Το Μπαχρέιν φιλοξενεί τις χειμερινές δοκιμές μετά από πολλά χρόνια. Επιπλέον, θα διεξαχθεί εκεί ο πρώτος αγώνας της σεζόν στις 28 Μαρτίου. Οι ομάδες έχουν στη διάθεση τους μόλις τρεις ημέρες δοκιμών και ο κάθε οδηγός θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον μιάμιση ημέρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο για όλους τους εμπλεκόμενους.

Διαβάστε επίσης: Ψηφίστε το αγαπημένο σας μονοθέσιο της F1

Σημαντικό από την πρώτη ημέρα για τις ομάδες, είναι να διασφαλίσουν πως όλα τα συστήματα λειτουργούν κανονικά. Η συλλογή δεδομένων είναι ο πρώτος στόχος, με τους χρόνους να έχουν προς το παρόν λίγη σημασία.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Ο Ricciardo ξεκίνησε με το δεξί το 2021 με τον ταχύτερο χρόνο στο πρωινό σκέλος. Ο Αυστραλός με την McLaren MCL35M έγραψε το 1:32.203 με την hard γόμα ελαστικών και πήρε την 1η θέση. Πίσω του, 0.028s βρέθηκε ο Pierre Gasly με την Alpha Tauri. O Γάλλος έγραψε τους περισσότερους γύρους στο πρωινό σκέλος, κάνοντας 74 στο σύνολο. Ο χρόνος του ήρθε με την medium γόμα, κάνοντας μάλιστα και προσομοιώσεις αγώνα. Ο Max Verstappen ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην 3η θέση της κατάταξης για την Red Bull, όντας επίσης αρκετά δυνατός. Ο Ολλανδός ήταν 0.042s μακριά από τη κορυφή γράφοντας επίσης πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Esteban Ocon με την Alpine A521. O Γάλλος ήταν 0.756s μακριά από τον ταχύτερο Ricciardo, o οποίος μέχρι πέρυσι ήταν teammate του. Μόλις 53 γύρους όμως για την γαλλική ομάδα, η οποία θέλει να δείξει ένα καλό πρόσωπο φέτος. Ο Charles Leclerc με την Ferrari έκλεισε στην 5η θέση της Κατάταξης. Ο Μονεγάσκος ήταν 1 δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή συμπληρώνοντας 59 γύρους. Μάλιστα προκάλεσε την κόκκινη σημαία με 10 λεπτά να μένουν στη 4ωρη διαδικασία όταν και σταμάτησε στην στροφή 4.

Η Ferrari ξεκίνησε με προβλήματα το 2021 και το πρόγραμμα της είναι ιδιαίτερα βαρύ. Λόγω του νέου αεροδυναμικού concept, η ομάδα πρέπει να κάνει επιπλέον μετρήσεις και να συλλέξει ακόμα περισς΄τερα δεδομένα.

Ο Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo ήταν στην 6η θέση με 63 γύρους να συμπληρώνει συνολικά στο πρώτο σκέλος. O χρόνος του ήταν 1.1s μακριά από την κορυφή, με τα πρώτα δείγματα να είναι θετικά. Ο Sebastian Vettel έκανε το ντεμπούτο του στην Aston Martin για το 2021. Ο Γερμανός πρόλαβε να γράψει συνολικά 49 γύρους στην AMR21 και μάλιστα δοκίμασε την πρώτη προσομοίωση αγώνα. Ο 4 φορές Πρωταθλητής είναι από τους οδηγούς που θέλουν να μάθουν το νέο τους μονοθέσιο σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Στην 8η θέση ήταν ο Roy Nissanny. Η Williams έβαλε πολλά χιλιόμετρα δοκιμάζοντας αεροδυναμικές λύσεις. Δεν εστίασε σε χρόνους, ούτε πίεσε το μονοθέσιο, με τον Ισραηλινό να γράφει 39 γύρους. Στην 9η θέση ακολούθησε ο Mick Schumacher με την Haas VF21. Ο Γερμανός έκανε το ντεμπούτο του νέου μονοθεσίου γράφοντας το 1:36.121.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Valtteri Bottas έκανε τον τελευταίο χρόνο με την Mercedes να αντιμετωπίζει προβλήματα με το κιβώτιο. Αναγκάστηκε να το αλλάξει, χάνοντας σχεδόν τρεις ώρες από τον χρόνο της πίστας, με τον Φινλανδό να γράφει μόνο 6 γύρους.

Στο απογευματινό σκέλος θα δούμε τους Lando Norris, Nikita Mazepin, Lance Stroll, Yuki Tsunoda, Lewis Hamilton, Carlos Sainz και Antonio Giovinazzi.

Αποτελέσματα Bahrain Test D1

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles