spot_img

Δοκιμές Κατάρ: Ο Petrucci στη κορυφή, ταχύτερη η Ducati

Ο Danilo Petrucci ήταν ο ταχύτερος αναβάτης την Παρασκευή στις Δοκιμές του Κατάρ, όμως η Ducati φεύγει με το κεφάλι ψηλά.

Ο Ιταλός βρήκε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει και να κλέψει την παράσταση. Μόλις 5 αναβάτες συμπλήρωσαν χρονομετρημένη προσπάθεια, σε μια αρκετά ήσυχη ημέρα. Οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες, με την πίστα να μαζεύει πολλή άμμο.

Ταχύτερος στο δεύτερο τεστ του Κατάρ ήταν ο Jack Miller, κάνοντας νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. O αναβάτης της Ducati έγραψε το 1:53.183 και έδειξε πως έχει την ταχύτητα να πρωταγωνιστήσει φέτος. Πίσω του όμως βλέπει τρεις Yamaha. O Maverick Vinales έκλεισε μόλις 0.061s πιο αργός του, ενώ Fabio Quartararo και Franco Morbidelli είναι σε απόσταση βολής. Η εξαιρετική κατάσταση της Ducati φαίνεται από την 5η θέση του Peco Bagnaia, με τους αναβάτες αυτούς να τους χωρίζουν 0.261s.

Διαβάστε επίσης: Bahrain Test D1: Verstappen στη κορυφή, προβληματισμός στην Mercedes

Τον 6ο ταχύτερο χρόνο ολοκλήρωσε η Aprilia του Aleix Espargaro, δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα βελτίωσης μέσα στον χειμώνα. Η Suzuki κινήθηκε σε ρηχά νερά, με τον Πρωταθλητή Joan Mir να είναι μόλις στην 7η θέση της κατάταξης. Ο teammate του Alex Rins ακολούθησε, με τις δύο GSXRR να υπολείπονται 0.6s της Ducati.

Ο Johann Zarco ήταν στην 9η θέση με μια ακόμα Ducati, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Pol Espargaro. O Ισπανός, ως πρώτος αναβάτης της Honda, δοκίμασε πολλές λύσεις και στήσιμο αλά Marc Marquez στην RC213V του. Ο ταχύτερος του χρόνος ήταν 0.7s μακριά από τον ταχύτερο του δεύτερου τεστ.

Ο Valentino Rossi δεν είχε την ταχύτητα των άλλων Yamaha. Αρκετά προβλήματα τον άφησαν πίσω και συνολικά στην 11η θέση, με τον ίδιο να παραμένει αισιόδοξος. Ακολούθησαν οι Takaaki Nakagami, Stefan Bradl, Jorge Martin και Ennea Bastianini με τις ιδιωτικές Ducati.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η πρώτη KTM ήταν αυτή του Miguel Oliveira μόλις στην 16η θέση. Η ταχύτητα των αυστριακών είναι κακή στο Κατάρ, με τον Brad Binder να τον ακολουθεί ακριβώς πίσω του. Σίγουρα στην ομάδα που κατέκτησε τρεις νίκες το 2020 έχουν πολλά να ψάξουν.

Το MotoGP ετοιμάζεται τώρα για την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2021 και το ενδιαφέρον αναμένεται τεράστιο.

Συνολικά Αποτελέσματα –  Δοκιμές Κατάρ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles