spot_img

Ο Perez δε βολεύεται με τις αναβαθμίσεις της Red Bull

Ο Sergio Perez δηλώνει πως δεν αισθάνεται τόσο άνετα με τη νέα έκδοση της RB18, συγκριτικά με το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς στη Formula 1.

Το ξεκίνημα του Sergio Perez στο Πρωτάθλημα του 2022 στη Formula 1 ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull Racing πήρε την pole position στο 2o αγώνα της χρονιάς, το GP Σαουδικής Αραβίας, ενώ ήταν γενικότερα ανταγωνιστικός στο πρώτο σκέλος της σεζόν. Η κορυφαία στιγμή του Perez στη χρονιά ήρθε στο GP Μονακό, όπου και πανηγύρισε την 3η νίκη στην καριέρα του στη Formula 1 και την πρώτη του στους στενούς δρόμους του Μόντε Κάρλο.

Μην χάσετε την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας. Βρείτε το link εδώ.

Ο Sergio Perez μίλησε στο πλαίσιο του GP Αυστρίας, περιγράφοντας αρχικά την αίσθηση του περσινού μονοθεσίου που οδηγούσε.

«Το μονοθέσιο της περασμένης χρονιάς ήταν πολύ καλό, απαιτούσε όμως ένα πολύ ξεχωριστό στυλ οδήγησης, έπρεπε να προσαρμοστείς σε αυτό. Τα κατάφερα τελικά, όμως αυτό χρειάστηκε λίγο χρόνο, κάτι που ήταν δύσκολο για εμένα. Φέτος το γεγονός πως ξεκινήσαμε από το μηδέν με βοήθησε αρκετά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP M. Βρετανίας.

Η συνέχεια για τις επιδόσεις του «Checo» τη φετινή σεζόν δεν ήταν ανάλογη, ειδικά από τη στιγμή που η Red Bull Racing έφερε αναβαθμίσεις, όπως εξηγεί ο ίδιος ο Perez.

«Νομίζω πως με τις αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο ας πούμε πως δεν αισθάνομαι τόσο άνετα όσο ήμουνα στην αρχή. Συνεπώς, πρέπει να δουλέψω ώστε να κατανοήσω τι ακριβώς συμβαίνει με αυτές. Η άνεση που αισθανόμουνα με το μονοθέσιο στο ξεκίνημα της χρονιάς φαίνεται να απομακρύνεται, είχαμε όμως μόλις δύο αγώνες με τις αναβαθμίσεις. Το περασμένο τριήμερο (GP Μ. Βρετανίας) δεν ήμουν έτοιμος, δεν ένιωθα πολύ καλά. Επομένως, σε αυτό το τριήμερο (GP Αυστρίας) θα δω που πραγματικά βρίσκομαι».

Ο Perez δε θέλει να χάσει άλλους βαθμούς, ώστε να παραμείνει κοντά στον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος οδηγών, Max Verstappen.

«Εάν έχω μερικούς ακόμα αγώνες με μηδέν πόντους σίγουρα θα εξαφανιστούν οι ελπίδες μου για το Πρωτάθλημα. Ελπίζω πως τα προβλήματα αξιοπιστίας θα πάψουν να υπάρχουν και θα είμαι σε θέση να τερματίζω στους αγώνες, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Μετά το GP Αυστρίας όπου εγκατέλειψε, ο Sergio Perez βρίσκεται στη 3η θέση του Πρωταθλήματος οδηγών, έχοντας διαφορά 53 πόντων από τον πρωτοπόρο Max Verstappen.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles