spot_img

Binotto: «Δεν θα είναι σύντομη η ανάκαμψη της Ferrari»

Ο Mattia Binotto δήλωσε πως θα χρειαστούν πολλά χρόνια ώστε να επιστρέψει και πάλι η Ferrari στις μπροστινές θέσεις του grid.

Παρά το γεγονός πως η ιταλική ομάδα κέρδισε τρεις αγώνες μέσα στο 2019, οι αλλαγές στους κανονισμούς και οι παρασκηνιακές συγκυρίες γύρω από τη νομιμότητα της μονάδας ισχύος της έχουν οδηγήσει τη Ferrari σε πολλά κακά αποτελέσματα φέτος. Η ομάδα είδε ακόμα μεγαλύτερη πτώση στο Βελγικό Grand Prix, με τα δύο μονοθέσιά της να μένουν αμφότερα εκτός του Q3 και να ολοκληρώνουν τον αγώνα εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας. Η βαθμολογία κατασκευαστών αυτή τη στιγμή βρίσκει τη Ferrari μόλις στην πέμπτη θέση, οριακά μπροστά από τη Renault που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα δυνατή στο Spa-Francorchamps.

Ο ερχομός των νέων τεχνικών κανονισμών που παρατάθηκε για το 2022 θα δώσει στη Ferrari την ευκαιρία να κλείσει την ψαλίδα από τους διώκτες της. Η καθιέρωση του νέου συστήματος Budget Cap ενδεχομένως να καταστήσει πιο μικρή την ταχύτητα προόδου για την ομάδα του Maranello.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Mattia Binotto, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αγωνιστικού διευθυντή από τις αρχές της προηγούμενης σεζόν, ανέλαβε επίσης την κύρια ευθύνη για την πτώση της απόδοσης στην Ferrari. Ωστόσο, δεν πήρε θέση στο αν είναι ο ίδιος κατάλληλος για τη “νέα εποχή” της.

Ποιος είναι υπεύθυνος; Όλη η ομάδα είναι υπεύθυνη και πρώτος απ’ όλους εγώ. Το αν είμαι εγώ ο κατάλληλος άνθρωπος ή όχι δεν μπορώ να σας το απαντήσω εγώ προφανώς. Η επιστροφή της ομάδας πάντως στην κορυφή δεν θα είναι σύντομη. Το πόσος χρόνος θα χρειαστεί, αν κοιτάξουμε σε όλες τις επιτυχημένες περιόδους μας, υπολογίζεται σε αρκετά χρόνια σε όλες τις περιπτώσεις. Η υπομονή και η σταθερότητα είναι ζητήματα καθοριστικής σημασίας.

Η εξέλιξη του κινητήρα είναι “παγωμένη” για αυτή τη σεζόν, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Τον εξελίσσουμε για το 2021 και, μέχρι στιγμής, οι ενδείξεις από την δυναμομέτρηση είναι ενθαρρυντικές. Έχουμε και στο μονοθέσιο αρκετούς περιορισμούς, επομένως το κεντρικό μας πλάνο είναι να επικεντρωθούμε στις επόμενες σεζόν, κυρίως στο 2022. Προκειμένου να τα πάμε καλά την επόμενη σεζόν χρειάζεται να κατανοήσουμε τις αδυναμίες μας και να βεβαιωθούμε πως κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τις βελτιώσουμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles