spot_img

Binotto: «Γελοία και απαράδεκτη η ποινή στον Leclerc»

Έντονος εκνευρισμός στο πρόσωπο του Mattia Binotto για το γεγονός πως ο Charles Leclerc δέχθηκε για τον ίδιο μία πολύ άδικη ποινή στην Ιαπωνία.

Σε μία ακόμα αμφιλεγόμενη απόφαση τη φετινή σεζόν, οι αγωνοδίκες τιμώρησαν με ποινή 5 δευτερολέπτων τον Σαρλ Λεκλέρ για το συμβάν με τον Σέρχιο Πέρεζ λίγο πριν τον τερματισμό του GP Ιαπωνίας. Ο Μονεγάσκος βγήκε εκτός πίστας στο σικέιν και επέστρεψε μπροστά από τον Μεξικάνο οδηγό της Red Bull Racing.

Η απόφαση των αγωνοδικών ήταν ότι ο οδηγός της Scuderia Ferrari απέκτησε προβάδισμα σε εκείνο το σημείο και του επέβαλαν άμεσα ποινή 5 δευτερολέπτων. Το γεγονός αυτό τον… υποβίβασε στην 3η θέση και σε συνδυασμό με τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν έχρισε τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Στη Ferrari ήταν έξαλλοι με την απόφαση αυτή και το πόσο γρήγορα ανακοινώθηκε. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της ιταλικής ομάδας.

«Η απόφαση είναι γελοία και απαράδεκτη. Ο Σαρλ ήταν μπροστά από τον Πέρεζ και παρέμεινε σε αυτή τη θέση. Επιπλέον η ποινή αποφασίστηκε σε λίγα λεπτά, χωρίς καν να ακούσουν τι έχουν να πουν οι οδηγοί».

Όπως έγινε γνωστό η Scuderia Ferrari θα ασκήσει έφεση στην ποινή που επιβλήθηκε στον Λεκλέρ και σε περίπτωση που γίνει δεκτή (αν και δύσκολο) ο Φερστάπεν θα πρέπει να περιμένει έως το επόμενο Grand Prix στις ΗΠΑ για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles