spot_img

Γιατί ο Verstappen εξασφάλισε το Πρωτάθλημα στην Ιαπωνία

Ο Max Verstappen αναδείχθηκε για δεύτερη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1 στο GP Ιαπωνίας με περίεργο τρόπο, καθώς υπήρξε σύγχυση για τους βαθμούς που έπρεπε να μοιραστούν μετά τη λήξη του αγώνα στην πίστα της Suzuka.

Το GP Ιαπωνίας είχε εκκίνηση στην προγραμματισμένη ώρα έναρξής του, όμως πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, η πίστα τέθηκε σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Με τις καιρικές συνθήκες να χειροτερεύουν, η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε και υπήρξε διακοπή του αγώνα για περίπου δύο ώρες. Στη συνέχισή του, έγινε ξεκάθαρο πως δε θα ολοκληρωθεί η πλήρης απόσταση που ορίζουν οι κανονισμοί. Πράγματι, το GP Ιαπωνίας ολοκληρώθηκε μετά τη διεξαγωγή 28 γύρων.

Αρχικά, ήταν αναμενόμενο πως δε θα δοθούν όλοι οι πόντοι στους οδηγούς, καθώς είχε συμπληρωθεί λίγο παραπάνω από το 50% των γύρων. Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν από φέτος, σε αυτό το πλήθος γύρων οι πόντοι θα μοιράζονταν ως εξής:

Θέση
Πόντοι 13 10 8 6 5 4 3 2 1

*Ο ένας πόντος για τον ταχύτερο γύρο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

Αυτό το σύστημα πόντων ήρθε σε ισχύ για να μην επαναληφθεί το φιάσκο που συνέβη στο GP Βελγίου 2021, όταν δόθηκαν ολόκληροι οι πόντοι με τη διεξαγωγή ελάχιστων γύρων πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα τμήμα του κανονισμού αυτού που δεν εντάσσει το φετινό GP Ιαπωνίας στην περίπτωση που αναφέρθηκε παραπάνω. Το άρθρο 6.5 των αγωνιστικών κανονισμών δηλώνει τα εξής:

«Εάν ένας αγώνας αναβληθεί σύμφωνα με το άρθρο 57 και δεν μπορεί να συνεχιστεί … τότε θα απονεμηθούν οι πόντοι με εναλλακτικό σύστημα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Από τη στιγμή, επομένως, που το φετινό GP Ιαπωνίας συνεχίστηκε, έστω και χωρίς την πλήρη ολοκλήρωσή του, η FIA μοίρασε όλους τους πόντους στους οδηγούς. Κατά συνέπεια, η νίκη του Max Verstappen και η 3η θέση του Charles Leclerc, μετά την επιβολή ποινής 5 δευτερολέπτων στο Μονεγάσκο, έδωσε στον Ολλανδό το Πρωτάθλημα οδηγών από την πίστα της Suzuka.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles