spot_img

Binotto: «Η SF-23 δεν είναι το δικό μου μονοθέσιο, είναι της Ferrari»

Ο τέως επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, όπως φαίνεται αποστασιοποιείται περεταίρω από την ομάδα καθώς δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την πιθανή απόδοση του νέου μονοθεσίου το 2023.

Σε μια φαντασμαγορική φιέστα στο Μαρανέλο και με την παρουσία των οπαδών της, η Scuderia Ferrari παρουσίασε τη νέα SF-23. Η ιταλική ομάδα θέλει να επιστρέψει για μια ακόμα χρονιά στην μάχη του τίτλου με ένα πιο αξιόπιστο και ανταγωνιστικό αγωνιστικό πακέτο. Το 2022 έδειξαν πως μπορούν να απειλήσουν την Red Bull Racing στην κορυφή και δηλώνουν έτοιμοι φέτος να διεκδικήσουν περισσότερες νίκες.

Η νέα SF-23 όμως βρίσκονταν ήδη υπό κατασκευή από την περασμένη σεζόν, κατά την οποία επικεφαλής ήταν ο Mattia Binotto που επέβλεπε και όλες τις διεργασίες στο σχεδιαστικό κομμάτι και την δουλειά των μηχανικών. Τώρα όμως ο Binotto δεν θέλει να έχει καμία σχέση και ευθύνη αναφορικά με το πιθανό αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει η ομάδα το 2023.

«Στον κόσμο της Formula 1 ποτέ δεν μιλάς αποκλειστικά για ένα και μόνο άτομο, αλλά για ένα σύνολο ατόμων. Αυτό είναι ένα μονοθέσιο που σχεδιάστηκε μεν πέρυσι, σε μια περίοδο που ήμουν μέλος της ομάδας, δεν είναι όμως δικό μου το μονοθέσιο αλλά της Ferrari».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #106 με την ανάλυση των μονοθεσίων των Ferrari, Aston Martin, McLaren και AlphaTauri.

Στο εσωτερικό της ομάδας ήταν εμφανές πως η ομάδα είχε αρκετές ρωγμές και διαμάχες, πράγμα που αποδυνάμωσε το ηθικό και την δυναμική της ομάδας. Η ομάδα είχε συνολικά τέσσερις νίκες στο Πρωτάθλημα και ο Charles Leclerc, ειδικά στην αρχή της σεζόν έμοιαζε να είναι ο πιθανός διεκδικητής του τίτλου απέναντι στον Max Verstappen.

Η απόδοσή της ομάδας όμως δεν παρέμεινε ανοδική στην συνέχεια και σύντομα αποχαιρέτησαν το όνειρο για την πολυπόθητη επιστροφή στην κορυφή της Formula 1 μετά από δεκατέσσερα χρόνια. Ο Binotto υπογράμμισε πως οι οδηγοί έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας.

«Για να πετύχεις μια νίκη δεν αρκεί να έχεις ένα καλό μονοθέσιο, γιατί είναι ο οδηγός που μπορεί να χτίσει μια διαφορά δύο δέκατα εντός πίστας. Το ταλέντο, η ικανότητες και η ψυχολογία του οδηγού κάνει τη διαφορά και πρέπει να έχει το χάρισμα να δίνει κίνητρο σε όλη την ομάδα να προχωράει μπροστά. Στην τελική είναι και ο πρωταγωνιστής σε μια ομάδα και το σημαντικό μέλος της. Είναι εκείνος που έχει την ικανότητα να καλλιεργήσει και να βελτιώσει την ψυχολογία της ομάδας».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles