spot_img

«Σίγουρα ταχύτερη» η νέα Mercedes W14

Πεπεισμένος πως η Mercedes W14 είναι ένα πολύ καλό μονοθέσιο είναι ο George Russell, μιλώντας για το νέο δημιούργημα της ομάδας του Μπράκλεϊ.

Ένα νέο ξεκίνημα επιθυμεί να κάνει η Mercedes-AMG στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Έπειτα από ένα μέτριο για τα δεδομένα της 2022, η γερμανική ομάδα θέλει να επιστρέψει στη μάχη διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Αυτό θέλει να το κάνει πράξη με τη νέα W14 E-Performance που παρουσιάστηκε και κέντρισε το ενδιαφέρον της κοινότητας του σπορ. Με το «μαύρο βέλος», οι Lewis Hamilton και George Russell, έχουν ως στόχο να αφήσουν μια και καλή πίσω τους την κακή περασμένη χρονιά.

-Μην χάσετε την τεχνική ανάλυση της νέας Mercedes W14 στην εκπομπή Slipstream #107 την Τρίτη 21/2 στις 21:00. Βρείτε το link με ένα κλικ εδώ.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι δύο οδηγοί ήταν ενεργοί στην εξέλιξη της W14 και γνωρίζουν πολύ καλά τους τομείς που πρέπει να βελτιωθεί το μονοθέσιο. Στο πλαίσιο της παρουσίασης του φετινού του «όπλου» της ομάδας του Μπράκλεϊ, ο Russell μίλησε στο racefans για την επερχόμενη σεζόν.

«Υπάρχουν πολλές βελτιώσεις που θα κάνουν το μονοθέσιο σίγουρα ταχύτερο. Θα είναι πιο ελαφρύ από πέρυσι και αυτό θα μας προσφέρει επιπλέον απόδοση, το γνωρίζουμε αυτό. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να μειώσουμε την αντίσταση αέρα (drag), διότι ξέρουμε πόσο χρόνο χάναμε στις ευθείες από τη Red Bull πέρυσι και πιστεύουμε πως το καταφέραμε. Θα είμαστε επίσης ταχύτεροι στις ευθείες. Αυτά είναι πράγματα που γνωρίζουμε και μας εγγυώνται επιπλέον απόδοση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #106 με την ανάλυση των μονοθεσίων των Ferrari, Aston Martin, McLaren και AlphaTauri.

Παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία που είχε η ομάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο 25χρονος παραμένει επιφυλακτικός για το πόσο γρήγορη θα είναι η W14 έναντι των Red Bull RB19 και Ferrari SF-23.

«Είμαι αισιόδοξος πως κάναμε την καλύτερη δυνατή δουλειά που μπορούσαμε, με τα μαθήματα που πήραμε πέρυσι. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και νιώθω πως κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Πρέπει όμως να το αποδείξουμε στην πίστα και δεν θα ξέρουμε τι γίνεται μέχρι το πρώτο χειμερινό τεστ ή ακόμη πιο μετά. Δεν ξέρουμε συνολικά πως θα συμπεριφέρεται και αποδίδει το μονοθέσιό μας σε σχέση με τις Red Bull και Ferrari. Όμως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια πόσο καλά μπορεί η Mercedes να βελτιώνει την απόδοσή της εντός της σεζόν».

Ο Russell, όπως και ο teammate του, Lewis Hamilton, οδήγησαν για πρώτη φορά τη νέα W14 στο Σίλβερστον και τώρα ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για Μπαχρέιν. Στην πίστα του Σακχίρ θα πραγματοποιηθούν οι χειμερινές δοκιμές, το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles