spot_img

Bottas: «Εγώ αγωνίζομαι με σεβασμό»

Ο Valtteri Bottas μίλησε για την σφοδρή σύγκρουσή του με τον George Russell στο GP Εμίλια-Ρομάνια, υπερασπίζοντας την θέση του τονίζοντας πως οδηγεί με σεβασμό.

Στον 34ο γύρο του GP Εμίλια-Ρομάνια, ο οδηγός της Williams πάτησε εκτός στο βρεγμένο κομμάτι της πίστας στην Τ1 στην προσπάθειά του να περάσει τον Bottas από την εξωτερική. Χάνοντας τον έλεγχο, τα δυο μονοθέσια συγκρούστηκαν και κατέληξαν στον τοίχο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 19 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως αγωνιστικό συμβάν από τους αγωνοδίκες, κανένας από τους δυο όμως οδηγούς δεν δείχνει να συμφωνεί.

Προσωπικά πιστεύω πως δεν φταίω σε κάτι. Δεν έκανα καμία ριψοκίνδυνη κίνηση και από το onboard πλάνο του Russell είναι ξεκάθαρο πως άφησα αρκετό χώρο. Από την δική μου μεριά η οδήγησή μου ήταν καθαρή και εννοείται θα την υπερασπιστώ χωρίς να του αφήσω περιθώρια να την αμφισβητήσει. Επιπλέον, εγώ αγωνίζομαι με σεβασμό και βλέπω τα πράγματα διαφορετικά από εκείνον.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Σύμφωνα με τον Βρετανό οδηγό, η υψηλή ταχύτητα σε εκείνο το κομμάτι της πίστας δεν αφήνει πολλά περιθώρια και το παραμικρό λάθος έχει σοβαρές επιπτώσεις. Όπως άλλωστε αποδείχθηκε και από την σφοδρή σύγκρουση. Ο Bottas όμως συνέχιζε να υποστηρίζει την θέση του.

Υπερασπίστηκα την θέση μου, σε μια μονομαχία τα πράγματα είναι απλά. Νομίζω είχε κάνει pit stop δυο γύρους πριν, οπότε τα ελαστικά του ήταν ήδη ζεστά ενώ εγώ προσπαθούσα να φέρω το δικό μου σετ στην κατάλληλη θερμοκρασία. Γνωρίζω πως σε αυτό το σημείο της πίστας είναι αρκετά δύσκολο το προσπέρασμα. Γι’ αυτό προσπάθησα να μην του αφήσω περιθώριο και παράλληλα να έχω αφήσει κενό ίσο με το πλάτος ενός μονοθεσίου βάσει των κανονισμών. Παρ΄ όλα αυτά εκείνος πήρε το ρίσκο, έχασε τον έλεγχο και με χτύπησε.

Ο Russell θεωρείται ένας από τους πιο δυνατούς υποψηφίους για το οδηγικό δίδυμο της Mercedes το 2022. Ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, χαρακτήρισε το περιστατικό ως υπερβολικά επιθετικό, δεδομένου ότι αφορούσε συγκεκριμένα μονοθέσιο Mercedes.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θα επηρεάσει το συμβάν αυτό το μέλλον του Russell με την ομάδα;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Ίμολα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles