spot_img

Ο Russell κατηγορεί τον Bottas πως προσπάθησε να τους σκοτώσει

Ο George Russell ήταν έξαλλος με το αποτέλεσμα του GP Εμίλια-Ρομάνια, όπου συγκρούστηκε με τον Valtteri Bottas.

Οι δύο οδηγοί είχαν μονομαχία στον 32ο γύρο κατευθυνόμενοι προς την Τ2 Tamburello. O οδηγός της Mercedes ακολούθησε αμυντική γραμμή, ενώ αυτός της Williams πήγε από την εξωτερική γραμμή. Ο Russell πάτησε σε βρεγμένο σημείο, έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στον Bottas.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 19 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ως αποτέλεσμα, τα δύο μονοθέσια διαλύθηκαν στις μπαριέρες και ο αγώνας διεκόπη. Οι οδηγοί αντάλλαξαν μερικά «γαλλικά» μεταξύ τους, με τον Russell να δηλώνει για το συμβάν.

Πλησίαζα πολύ γρήγορα τον Valtteri. Είχα το slipstream, είχα το DRS και όταν βγήκε εκτός αυτού, έκανε μια στιγμιαία κίνηση προς τα δεξιά. Είναι μια τακτική όπου έκαναν οι οδηγοί παλαιότερα. Υπάρχει μια «συμφωνία μεταξύ κυρίων» πως η «κίνηση Verstappen» δεν επιτρέπεται διότι είναι πολύ επικίνδυνη. Σε απόλυτα στεγνές συνθήκες θα ήταν εντάξει, αλλά με ώθησε στο βρεγμένο και το έχασα. Ήταν ένα ατυχές συμβάν καθώς πηγαίναμε με 330χλμ/ώρα, πρέπει να σέβεσαι τις συνθήκες και την ταχύτητα. Μετά το ατύχημα τον ρώτησα αν προσπαθούσε να μας σκοτώσει και τους δύο. Στα μάτια του δεν μάχομαι για τίποτα. Μία 9η θέση δεν είναι τίποτα, για εμάς είναι τα πάντα. Θα ήταν μια απλή κίνηση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτό. Τα λέγαμε μεταξύ μας οι οδηγοί πως μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει ένα μεγάλο ατύχημα μια μέρα και εδώ είμαστε.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Στη συνέχεια, ο Russell έγινε ακόμα πιο κυνικός λέγοντας πως σε περίπτωση άλλου οδηγού, ο Bottas δεν θα ήταν το ίδιο επιθετικός.

Είμαστε μεγάλοι άνδρες. Θα έχουμε κάποια στιγμή για το ατύχημα και θα το αφήσουμε πίσω μας. Είμαι σίγουρος πως είναι το ίδιο εκνευρισμένος με εμένα όπως είμαι εγώ. Δεν είναι μόνο η ταχύτητα αλλά η διαφορά ταχύτητας. Ερχόμουν με πολλά περισσότερα χιλιόμετρα να τον προσπεράσω. Εάν ήταν άλλος οδηγός δεν θα το είχε κάνει αυτό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εσείς τι πιστεύετε για την σύγκρουση μεταξύ των δύο οδηγών; Ποιος έχει ευθύνη;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Imola.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles