spot_img

Brown: «Η McLaren δεν πωλείται»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren, Zak Brown, δήλωσε πως δεν υπάρχει η πιθανότητα να πωληθεί η ομάδα στην Audi, παρά το ενδιαφέρον που έδειξε η γερμανική εταιρεία για την εξαγορά της.

Η Audi, όπως και η Porsche, αναμένεται να εισέλθουν από το 2026 στη Formula 1, κάτι που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα, από την πλευρά του ομίλου Volkswagen. Μπορεί η περίπτωση της Porsche να φαίνεται ξεκάθαρη, με τις φήμες να τη θέλουν να συνεργάζεται με τη Red Bull Racing, όμως δεν ισχύει το ίδιο με την Audi. Η γερμανική φίρμα εξετάζει τη συνεργασία με αρκετές ομάδες που βρίσκονται ήδη στη Formula 1 και το πιθανότερο σενάριο έμοιαζε να είναι η συμφωνία με τη McLaren. Οι φήμες, μάλιστα, έκαναν λόγο για εξαγορά της ιστορικής βρετανικής ομάδας από την Audi.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G. Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.

Η πλευρά της McLaren, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επιτευχθεί. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας με έδρα το Woking, Zak Brown, ρωτήθηκε από το Motorsport.com για την πιθανότητα να υπάρξει πώληση της McLaren στην Audi και ήταν κατηγορηματικός:

«Όχι, οι μέτοχοί μας εξακολουθούν να δεσμεύονται απέναντι στη McLaren. Όντως είχαμε συζητήσεις με την Audi, αλλά δεν είμαστε διαθέσιμοι για πώληση. Έχουμε πίστη στο τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και τα πηγαίνουμε πολύ καλά στην πίστα. Οι μέτοχοι επενδύουν ουσιαστικά προκειμένου να δώσουν στην ομάδα μας τους πόρους που χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε στις κορυφαίες θέσεις και, από εμπορικής πλευράς, είμαστε πολύ καλά. Το ηθικό στο εσωτερικό της ομάδας είναι πραγματικά καλό, δεν ενδιαφερόμαστε καθόλου για να πουλήσουμε την αγωνιστική ομάδα. Είμαστε η McLaren F1, με αυτή την επωνυμία θα παραμείνουμε και θα εξακολουθούμε να έχουμε στην κατοχή μας την ομάδα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Ο Zak Brown αναφέρθηκε αναλυτικότερα στην οικονομική κατάσταση της McLaren, αλλά και τα σχέδια της ομάδας για επιλογή προμηθευτή κινητήρα από το 2026:

«Είμαστε σε μία πολύ δυνατή θέση, στην οποία δε βρισκόμασταν 18 μήνες νωρίτερα. Η MSP Sports Capital ήρθε και επένδυσε, γνωρίζετε όλοι την κατάσταση που υπήρχε 18 μήνες νωρίτερα. Αυτό φαίνεται να είναι πολύ μακριά στο παρελθόν, ειδικά με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση. Οι όροι που θέτουμε για οποιαδήποτε συνεργασία είναι να παραμείνουμε στην ιδιοκτησία της αγωνιστικής ομάδας. Εάν οποιοσδήποτε θέλει να έχει μία συζήτηση διαφορετική από αυτή, τότε δε χρειάζεται αυτή να διεξαχθεί. Δε σκεφτόμαστε εξαγορά της McLaren, όμως είναι στο χέρι του Andreas (Seidl) να αποφασίσει τη μονάδα ισχύος που θα υπάρχει στο πίσω μέρος του μονοθεσίου».

Ο Zak Brown εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της McLaren. Οι άνθρωποι της ιστορικής βρετανικής ομάδας κατάφεραν να αναστρέψουν τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που υπήρχε στο ξεκίνημα της πανδημίας του Covid-19 και πλέον ελέγχουν την πορεία τους στη Formula 1.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles