spot_img

Ο Sainz κάνει reset στο 2022

Μετά από δύο απογοητευτικά αποτελέσματα, το GP Μαϊάμι ήρθε σαν σανίδα σωτηρίας για τον Carlos Sainz, ο οποίος θέλει να ανεβάσει για τη συνέχεια της σεζόν.

Ο Ισπανός οδηγός πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Scuderia Ferrari μέχρι και το 2024. Έκτοτε η σεζόν του δεν κύλησε με τον επιθυμητό τρόπο. Στο GP Αυστραλίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μόλις στον δεύτερο γύρο, όταν έχασε τον έλεγχο της F1-75 και έπεσε στην αμμοπαγίδα. Παρόμοια τύχη είχε και στο τέταρτο γύρο του Πρωταθλήματος στην πίστα της Ίμολα, όπου λίγο μετά την εκκίνηση συγκρούστηκε με την McLaren του Daniel Ricciardo.

Το GP Μαϊάμι στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής έμοιαζε να μην σπάει τα δεσμά της κακοτυχίας του, όμως στο FP2 βγήκε εκτός πίστας στη στροφή 14 και προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά. Οι κατατακτήριες όμως καθώς και ο αγώνας της Κυριακής έφεραν θετικά αποτελέσματα. 

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 το GP Ιταλίας για το Πρωτάθλημα Formula G. Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.

Παρά την σωματική καταπόνηση, ο Sainz δήλωσε εν μέρει ικανοποιημένος με την 3η θέση και είναι έτοιμος να φέρει την απόδοσή του σε νέο επίπεδο.   

«Δεν είναι το αποτέλεσμα που χρειάζομαι, αλλά σίγουρα μου δίνει μια μικρή ανακούφιση. Νομίζω πρέπει να ολοκληρώσω έναν ολόκληρο αγώνα για να συνηθίσει το σώμα μου και να καταλάβω πως συμπεριφέρεται το μονοθέσιο με πολλά καύσιμα και φθαρμένα ελαστικά. Έκανα αρκετά λάθη κυρίως γιατί προσπαθούσα να πειραματιστώ με το μονοθέσιο και τον τρόπο που οδηγώ». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Miami.

Στην Ferrari ετοιμάζουν σημαντικές αναβαθμίσεις για το GP Ισπανίας και η μονομαχία με τη Red Bull Racing αναμένεται πιο συναρπαστική. Η ταχύτητα της RB18 ήταν καταιγιστική στην πίστα του Hard Rock Stadium, ενώ η F1-75 παρουσίαζε μεγαλύτερη καταπόνηση στα ελαστικά. Ο αγώνας όμως, σύμφωνα με τον Sainz, έδωσε πολλά απαραίτητα δεδομένα για να βελτιωθεί.

 

«Το σημαντικό είναι πως ολοκλήρωσα τον αγώνα αλλά σε κάποιες φάσεις ήμουν αρκετά γρήγορος. Ακόμα και στην μονομαχία μου με τον Checo [Perez] ήξερα πώς να διαχειριστώ το μονοθέσιο, την μπαταρία και τα ελαστικά. Ακόμα και μετά το safety car, όπου σχεδόν βγήκα εκτός στην τελευταία στροφή, μπόρεσα να τον αμυνθώ όταν είχε την ευκαιρία για overtake. Πραγματικά πίστευα πως θα με περάσει. Το πάλεψα όμως και πήρα ένα βάθρο που χρειαζόμουν. Τώρα έχω άλλη αυτοπεποίθηση και ξέρω τι να κάνω στο μέλλον σε παρόμοιες καταστάσεις».  

Η 3η θέση στο βάθρο του GP Μαϊάμι ήταν η πρώτη καρό σημαία για τον Sainz από το GP Σαουδικής Αραβίας. 

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles