spot_img

Brown: «Ο Szafnauer φάνηκε ηλίθιος»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren, Zak Brown, πιστεύει πως το σίριαλ που αφορούσε τον Oscar Piastri έκανε τον επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer, να φαίνεται «ανόητος».

Η Alpine, λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της αποχώρησης του Fernando Alonso από την ομάδα στο τέλος του 2022, ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Oscar Piastri ως teammate του Esteban Ocon για το 2023. Αμέσως ακολούθησε ένα πρωτοφανές μπέρδεμα, με τον Αυστραλό να διαψεύδει άμεσα την υπογραφή συμβολαίου με τη Γαλλική ομάδα. Στη συνέχεια, έγινε ξεκάθαρο πως ο Piastri είχε συμφωνήσει με τη McLaren για την επόμενη σεζόν και το μέλλον του στη Formula 1 θα αποφάσιζε η Επιτροπή Αναγνώρισης Συμβολαίων.

Η τελευταία, αφού εξέτασε την υπόθεση, έκρινε πως το συμβόλαιο της McLaren ήταν το μόνο έγκυρο, με την Alpine να χάνει το νεαρό Αυστραλό μέσα από τα χέρια της. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren, Zak Brown, μίλησε στο NBC Sports χαρακτηρίζοντας τον Otmar Szafnauer (επικεφαλής της Alpine) «ανόητο», μετά την εξέλιξη με τον Piastri.

«Υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλος «θόρυβος», όμως στην πραγματικότητα δε σχολιάσαμε κάτι. Νομίζω πως ήταν καλύτερα απλά να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν και να εμφανιστούμε αργότερα. Εάν κοιτάξετε όλα τα σχόλια από τον Otmar (Szafnauer), έδινε διαρκή ενημέρωση στην Επιτροπή Αναγνώρισης Συμβολαίων. Με δεδομένο το πόσο σίγουρος ήταν, νομίζω πως τώρα φαίνεται λίγο «ανόητος». Γι’ αυτό το λόγο είναι καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό, μπορούμε να μιλήσουμε μετά τα γεγονότα όταν υπάρχει κάτι χειροπιαστό να πούμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τα τελευταία νέα της Formula 1.

Ο Brown τόνισε πως η McLaren ήταν αρκετά σίγουρη πως θα κερδίσει τη διαμάχη με την Alpine, έτσι αποφάσισε να μην αναφερθεί στα media για την υπόθεση του Piastri πριν την οριστική της κατάληξη.

«Πριν την απόφαση της Επιτροπής Αναγνώρισης Συμβολαίων, αυτοί (Alpine) δε γνώριζαν κάποια πράγματα κι εμείς είχαμε σιωπήσει σκόπιμα. Τώρα που έγινε γνωστή η απόφαση και κάποιες λεπτομέρειες, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο το τι συνέβη. Εμείς αναγνωρίσαμε πως υπήρχε πολύς «θόρυβος», γνωρίζαμε, όμως, πως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί τελικά και θα την αντιμετωπίζαμε, σε αντίθεση με το να σχολιάζαμε διαρκώς. Εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε άγνοια στο «θόρυβο» και ορισμένα άμεσα μηνύματα που δέχτηκα από φιλάθλους. Τώρα, όμως, είμαστε πολύ πιο άνετοι, εφόσον η απόφαση της Επιτροπής Αναγνώρισης Συμβολαίων ανακοινώθηκε, κάτι που είναι πολύ ξεκάθαρο».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η McLaren επέλεξε να μην εμπλακεί σε επικοινωνιακό επίπεδο στην υπόθεση του Oscar Piastri πριν υπάρξει οριστική εξέλιξη. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται η τακτική αυτή να απέδωσε, σε αντίθεση με αυτή της Alpine. Η γαλλική ομάδα εκτέθηκε σε μεγάλο βαθμό, χάνοντας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δύο ταλαντούχους οδηγούς στα πρόσωπα των Fernando Alonso και Oscar Piastri.

Δείτε το πρώτο μέρος της σειράς μας στο F1 Manager 2022.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles