spot_img

MotoGP, Αραγονία FP3: Ταχύτερος ο Miller στην κυριαρχία της Ducati

O Jack Miller ήταν εκείνος που πήρε την 1η θέση στο FP3 του MotoGP στην Αραγονία, με την Ducati να δείχνει τρομακτικά γρήγορη σε ακόμη μία πίστα.

Η Ducati είχε αναβάτες τις στις πέντε πρώτες θέσεις της κατάταξης, με τον Jack Miller να σημειώνει οριακά καλύτερο χρόνο από το Francesco Bagnaia για λογαριασμό της εργοστασιακής ομάδας.

Η κορυφή των χρόνων στις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου στην πίστα στην Αραγονία για το MotoGP είχε το γνώριμο, πλέον, σκηνικό, με τις Ducati να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Το FP3 είχε, επίσης, την πρώτη πτώση του Marc Marquez από την επιστροφή του στην ενεργό δράση, καθώς και ένα κλασσικό, για τον ίδιο, «σώσιμο» της μοτοσυκλέτας του σε άλλο χρονικό σημείο.

Η εργοστασιακή Ducati ήταν στις δύο πρώτες θέσεις, με τους Jack Miller και Francesco Bagnaia να χωρίζουν μόλις 0,030s. Ο Αυστραλός αναβάτης σημείωσε χρόνο 1:46.992. Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν οι Marco Bezzecchi, Enea Bastianini και Jorge Martin, όλοι τους με δορυφορική Ducati, οι οποίοι βρίσκονταν στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου με την κορυφή.

Η εργοστασιακή ΚΤΜ είχε πολύ καλή επίδοση, με τον Brad Binder να βρίσκεται μπροστά από το Miguel Oliveira στις θέσεις 6 και 7 αντίστοιχα. Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo με Yamaha, κατέλαβε την 8η θέση. Η πρώτη δεκάδα, η οποία περνά απευθείας στο Q2 για τις κατατακτήριες, συμπληρώθηκε από τον Takaaki Nakagami με Honda (9η θέση) και τον Alex Rins με Suzuki.

Ο Aleix Espargaro με Aprilia από την πρώτη θέση στο FP1 βρέθηκε στην 11η στο FP3 και θα πρέπει να αγωνιστεί και στην πρώτη περίοδο των κατατακτηρίων του GP Αραγονίας. Ο Marc Marquez με Honda σημείωσε το 12ο χρόνο, όντας 0,437s μακριά από την κορυφή. Ακολούθησαν, κατά σειρά, στις θέσεις 13 μέχρι 15 οι Luca Marini, Fabio Di Giannantonio και Johann Zarco, όλοι τους με δορυφορικές Ducati.

Ο Alex Marquez με Honda ήταν στη 16η θέση, μπροστά από το Remy Gardner με ΚΤΜ στη 17η. Την κατάταξη του FP3 συμπλήρωσαν οι Joan Mir (Suzuki), Maverick Vinales (Aprilia), Franco Morbidelli και Cal Crutchlow (Yamaha), Paul Espargaro (Honda), Darryn Binder (Yamaha) και ο Raul Fernandez με ΚΤΜ. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου πτώσεις είχαν οι Brad και Darryn Binder, ο Cal Crutchlow και ο Alex Rins.

Οι κατατακτήριες του GP Αραγονίας για το MotoGP έχουν ώρα εκκίνησης τις 15:10 Ελλάδος το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αποτελέσματα FP3 GP Αραγονίας

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles