spot_img

Capito: Η Williams έχει αποδείξει πλέον ότι είναι βελτιωμένη

Ο επικεφαλής της Williams, Jost Capito, δηλώνει πως το αποτέλεσμα του GP Ιταλίας αποτελεί ισχυρή ένδειξη του πόσο έχει βελτιωθεί η ομάδα τελευταία στο ρυθμό αγώνα.

Στις κατατακτήριες δοκιμές την Παρασκευή του GP Ιταλίας, οι δύο Williams βρέθηκαν στις θέσεις 15 και 16. Την Κυριακή, όμως, στον αγώνα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, με τον George Russell να τερματίζει στην 9η και τον Nicholas Latifi στην 11η θέση. Ήταν ο τρίτος από τους τελευταίους 4 αγώνες που η ομάδα από το Grove βαθμολογείται και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την 8η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Το πρόβλημα που είχε στη διάρκεια του 2021 η Williams ήταν πως, παρά τις ανταγωνιστικές κατατακτήριες δοκιμές, δεν μπορούσε να ακολουθήσει ανάλογο ρυθμό αγώνα. Έτσι δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί μέχρι το GP Μεγάλης Βρετανίας. Μετά από 4 αγώνες, όμως, ο Capito δήλωσε πως υπάρχει βελτίωση στην απόδοση της Williams στους αγώνες. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα motorsport.com, οι δηλώσεις του ήταν οι παρακάτω:

Είναι πολύ καλό που έχουμε τόσους πόντους, όμως αυτό που αξίζει να δούμε πραγματικά είναι πως μπορούμε πλέον ν’ ανταγωνιστούμε τις Alpine και τις Aston Martin. Αυτό είναι όντως πολύ θετικό, δεν μπαίναμε καν στον κόπο να σκεφτούμε αυτό το ενδεχόμενο στην αρχή της σεζόν. Νομίζω, επίσης, πως η βελτίωση που είχαμε από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή σε αυτόν τον αγώνα (GP Ιταλίας) ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Αυτό είναι το βασικό. Είναι θετικό που πήραμε πόντους. Χρειαστήκαμε, βέβαια, και τύχη για να γίνει αυτό με τη σύγκρουση δύο οδηγών στην κορυφή. Χωρίς αυτό το συμβάν, δε θα είχαμε βαθμολογηθεί.

Συνεχίζοντας, ο Capito είπε πως είναι δύσκολο για τη Williams να καταλάβουν ποιες από τις επόμενες πίστες ταιριάζουν στο μονοθέσιό τους. Η βελτίωση από το 2020 είναι τέτοια που δεν τους επιτρέπει να εξάγουν πρώιμα συμπεράσματα.

Δε σκέφτομαι ποτέ με αυτό τον τρόπο, καθώς αν συγκρίνουμε τη φετινή σεζόν με την περυσινή, άλλαξαν πάρα πολλά. Νομίζω πως αν πάμε σε μία πίστα και έχουμε ήδη στο μυαλό μας το αν θα είμαστε ή όχι καλοί, μπορεί να δυσκολέψουμε περισσότερο τα πράγματα. Επομένως, συγκεντρωνόμαστε σε κάθε αγώνα διαφορετικά και προσπαθούμε από την Παρασκευή να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Όμως, είμαι αρκετά χαρούμενος με τη βελτίωση που παρουσιάζουμε μέσα στο τριήμερο ενός αγώνα. Η συγκέντρωσή μας, λοιπόν, βρίσκεται στο ν’ αγωνιστούμε και να πάρουμε πόντους και όταν βλέπουμε πως αυτό αποδίδει, τότε είμαστε χαρούμενοι.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Κλείνοντας, ο Capito έδωσε συγχαρητήρια στον Latifi που ήταν διαρκώς μπροστά από τον Russell, μέχρι που το αυτοκίνητο ασφαλείας έδωσε την ευκαιρία στο Βρετανό να βρεθεί μπροστά.

Φυσικά ο George (Russell) ήταν τυχερός με το αυτοκίνητο ασφαλείας. Αντίθετα, ο “Nicky” (Latifi) ήταν άτυχος, αλλά έκανε πολύ καλό αγώνα. Μπήκε για pit stop ακριβώς πριν την εμφάνισή του, επομένως ήταν άτυχος γιατί βρισκόταν αρκετά μπροστά από τον George και πιθανότατα θα κρατούσε τη θέση που είχε. Ελπίζω πως κάποια στιγμή θα έχει την τύχη με το μέρος του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Williams έχει δείξει στη διάρκεια του 2021 τρομερή βελτίωση. Βρίσκεται στην καλύτερη της κατάσταση τα τελευταία 4 χρόνια. Αυτό φαίνεται και στη βαθμολογία, άσχετα αν χρειάστηκε και αρκετή τύχη. Μετά από 14 αγώνες έχει συγκεντρώσει 22 πόντους, ενώ τα προηγούμενα 3 χρόνια συνολικά είχε μόλις 8!

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles