spot_img

Χαρούμενοι στη Mercedes με την απόδοση στη Ρωσία

Την ικανοποίησή τους για την απόδοση του μονοθεσίου στις ελεύθερες δοκιμές εξέφρασαν οι οδηγοί της Mercedes, Valtteri Bottas και Lewis Hamilton, μετά το τέλος του FP2.

Ο Valtteri Bottas φαίνεται πως οδηγεί καλύτερα χωρίς την πίεση που είχε όταν “παιζόταν” η θέση του στη Mercedes. Η συμφωνία του με την Alfa Romeo για το 2022 φαίνεται πως του έκανε καλό και αυτό μεταφράζεται με αρκετά καλή απόδοση εντός πίστας.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Bottas ήταν στην κορυφή και των δύο περιόδων ελεύθερων δοκιμών την Παρασκευή του GP Ρωσίας. Η πίστα του Sochi φαίνεται πως ταιριάζει στο Φινλανδό, καθώς εκεί έχει πετύχει την πρώτη (2017), αλλά και την τελευταία του νίκη (2020) στη Formula 1. Ο Bottas ήταν ευχαριστημένος από την απόδοση του μονοθεσίου.

Θα μπορούσαμε σίγουρα να πάμε καλύτερα, όμως αν κοιτάξουμε τους χρόνους και με βάση την αίσθηση του μονοθεσίου, ήταν καλή μέρα. Από την αρχή είχα άνεση με το μονοθέσιο, η ισορροπία ήταν πράγματι πολύ καλή, επομένως το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν κάποιες μικρορυθμίσεις στη διάρκεια της ημέρας. Μπορούσα να επικεντρωθώ απόλυτα στην οδήγηση και να βρω ταχύτητα σε διάφορα σημεία της πίστας. Μπορώ, πάντως, να πω ότι ήμουν πολύ άνετος τόσο στον ένα γύρο όσο και στην προσομοίωση αγώνα.

Μπορούμε να βρούμε παραπάνω ταχύτητα, όμως νομίζω πως το Σάββατο θα έχουμε βροχή, οπότε θα είναι μία εντελώς διαφορετική ημέρα. Τουλάχιστον στο FP1 κάναμε ικανοποιητική προσομοίωση αγώνα. Το βασικότερο ζήτημα είναι πως εκεί το μονοθέσιο έχει πολύ καλή αίσθηση και είναι σημαντικό για την Κυριακή, γιατί μάλλον θα έχουμε στεγνό αγώνα. Νομίζω πως το Σάββατο θα είναι μια διαφορετική ημέρα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις του GP Ρωσίας

Ο team-mate του Bottas, Lewis Hamilton, ήταν και αυτός χαρούμενος με την προσπάθειά του. Παρ’ όλα αυτά, παραδέχτηκε πως η ομάδα έχει να κάνει δουλειά για να βελτιώσει το ρυθμό της με υψηλό φορτίο καυσίμου.

Φαίνεται πως ξεκινήσαμε θετικά το τριήμερο. Όπως πάντα, προσπαθούμε να σημειώσουμε πρόοδο, το πρώτο τμήμα του FP1 ήταν το καλύτερο που είχαμε. Από εκεί και έπειτα, απλά κάνουμε ρυθμίσεις. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με το ξεκίνημα, ίσως επειδή πιέζαμε όλο και περισσότερο. Γενικά ήταν καλή ημέρα ελεύθερων δοκιμών αναφορικά με το ρυθμό μας. Έχουμε να κάνουμε δουλειά, πιθανότατα με τις προσομοιώσεις αγώνα. Το Σάββατο απ’ ότι ακούσαμε θα βρέχει πολύ, οπότε θα είναι μια πολύ βρόχινη μέρα. Θα είναι, λοιπόν, ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουμε με το set-up μας, γνωρίζοντας πως η Κυριακή πιθανότατα θα είναι στεγνή.

Στη συνέχεια, ο Hamilton ρωτήθηκε τι χρειάζεται ν’ αλλάξει ώστε να βελτιώσει το ρυθμό αγώνα του και απάντησε τα εξής:

Απλά πρέπει να πετύχουμε το σωστό set-up. Εγώ με τον Valtteri έχουμε αρκετά διαφορετικές ρυθμίσεις, ακολουθούμε σκόπιμα διαφορετικές κατευθύνσεις για να δούμε τι είναι καλύτερο. Επομένως, το βράδυ θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε, να μελετήσουμε και να βρούμε πως θα είμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την ποινή του Max Verstappen και την εκκίνησή του από την τελευταία θέση, ο Hamilton δεν είπε πως επηρεάζει τα σχέδιά του για τον αγώνα:

Δεν αλλάζει κάτι για εμάς, εμείς απλά πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να επικεντρωθούμε στο καθήκον μας. Είναι δύσκολη χρονιά για όλους στο κομμάτι της αξιοπιστίας, είναι σίγουρα κρίμα για τον ίδιο. Εμείς, όμως, πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αν κάνουμε το 1-2, θα είναι το ιδανικό για εμάς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Lewis Hamilton είναι στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών με διαφορά 5 πόντων από τον Max Verstappen. Μετά και την ποινή του Ολλανδού, ο παγκόσμιος πρωταθλητής θέλει ν’ ανακτήσει το προβάδισμα στη βαθμολογία και να επιστρέψει στις νίκες στο GP Ρωσίας.

Δείτε το GP Ισπανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles